• Μύθοι και αλήθειες για τον θάνατο του Παντελίδη

  12:31 μμ, Κυριακή 15 Ιάν 2017 12:31 μμ, Κυριακή 15 Ιάν 2017

  Πληθαίνουν ξανά οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ, όταν συνέβη το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό τραγουδιστή στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Την ίδια ώρα οι αναρτήσεις της Μίνας Αρναούτη προκάλεσαν θύελλα σχολίων στο διαδίκτυο, λίγο πριν ξεκινήσει η «μάχη» για τις αποζημιώσεις στις δικαστικές αίθουσες.

  Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα και μίλησε στην εφημερίδα, δήλωσε πως: «όταν κληθήκαμε για το συμβάν από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι οδηγός ήταν ο άνδρας που αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Το σώμα του ήταν στην πλευρά του οδηγού και το κεφάλι του έγερνε προς την πλευρά του συνοδηγού. Δίπλα του στη θέση του συνοδηγού ήταν μια κοπέλα (σσ η Φρόσω) η οποία απεγκλωβίστηκε από την πλευρά του οδηγού, καθώς ήταν αδύνατον να βγει από την πλευρά του συνοδηγού στην οποία βρισκόταν».

  Σε ό,τι αφορά στην Μίνα Αρναούτη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, ο αστυνομικός δήλωσε: «Ήταν το πρώτο άτομο που απεγκλωβίστηκε. Είχε έντονη ανησυχία και εκείνη είπε ποια ήταν η ταυτότητα του οδηγού, ότι δηλαδή πρόκειται για τον γνωστό τραγουδιστή».

  Για το ποιος ήταν ο οδηγός του τζιπ, η μαρτυρία του αστυνομικού έρχεται να διαψεύσει τις διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν διαδικτυακά: «Η μία κοπέλα μας έδωσε κατάθεση την ίδια ημέρα. Η άλλη που ήταν στην Εντατική όταν συνήλθε. Και οι δύο μας είπαν ποιος είναι ο οδηγός και ότι έτρεχε χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους. Οι καταθέσεις τους συγκλίνουν και οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν 118 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι αδύνατον να είχαν μιλήσει πριν η Μίνα δώσει κατάθεση στις Αρχές».

  Αν και οι καταθέσεις των δυο συνεπιβάτιδων συγκλίνουν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη στάση που έχουν υιοθετήσει μετά το δυστύχημα. Η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου έχει επιλέξει να κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας την προβολή. Η 30χρονη Μίνα από την άλλη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα «ξεσπά» μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, τροφοδοτώντας τα σενάρια γύρω από το δυστύχημα.

  Σύμφωνα και με τις εξετάσεις DNA που έγιναν στο αυτοκίνητο, στο τιμόνι του οχήματος «βρέθηκε ανθρώπινος ιστός μόνο του Παντελή Παντελίδη. DNA της Φρόσως βρέθηκε στην κολώνα του οδηγού, γιατί όταν απεγκλωβίστηκε έχοντας τραύμα στο κεφάλι βγήκε από την πλευρά του οδηγού και όταν την τράβηξαν έμεινε αυτό σαν "σκούπισμα"», αναφέρει η ίδια πηγή.

  Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει και μαρτυρία του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία: «Σε έλεγχο εντός του αυτοκινήτου είδα έναν άνδρα σε πρηνή θέση με τα πόδια στη θέση του οδηγού και το κεφάλι προς της θέση του συνοδηγού πεσμένο προς το στήθος του και σε αφύσικη γωνία. Μαζί με έναν άλλο κύριο βγάλαμε έξω από το όχημα μία κοπέλα που ήταν στο πίσω κάθισμα η οποία μας είπε ότι λέγεται Μίνα καθώς φοβόμασταν μην ανατιναχθεί το όχημα».

  Ο ίδιος διασώστης συμπληρώνει στην κατάθεσή του: «Απεγκλώβισα την κοπέλα, η οποία φώναζε για κάποιον άνδρα, και τότε είδα ένα ανδρικό κεφάλι ανάμεσα στα εμπρόσθια καθίσματα. Δεν μπορούσα να δω το σώμα του καθώς στην προσπάθειά μου να απεγκλωβίσω την κοπέλα δεν πρόσεξα προς ποιο σημείο ήταν στραμμένος. Η εκτίμησή μου λόγω και του καντράν ήταν ότι είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. Αλλά μία κοπέλα βρισκόταν στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου όπως εγώ εισήλθα σε αυτό, δηλαδή από την αριστερή του αυτοκινήτου».

  Η υπόθεση Παντελίδη, αναμένεται να τραβήξει τη δικαστική οδό, καθώς εκ των πραγμάτων τίθεται το ζήτημα των αποζημιώσεων. Όπως σημειώνει το «Έθνος της Κυριακής», η ασφάλεια του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν μεικτή, πράγμα που σημαίνει πως «σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος, η ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού, εάν υπάρχουν τραυματίες και ο οδηγός είναι νεκρός, καλείται να αποζημιώσει τους τραυματίες και στη συνέχεια είναι στη διακριτική της ευχέρεια εάν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια του θανόντα εφόσον εκείνος οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ».

  Πηγή: Έθνος της Κυριακής

  Διαβάστε επίσης:

  Η απάντηση της Μίνας Αρναούτη: Εγώ θα νικήσω

  Τη δίωξη της Κυριάκου και της Αρναούτη ζητά η μητέρα του Παντελίδη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα