• Παπαδημητρίου στον Realfm 97,8 για Μενδώνη: Θα έπρεπε να παραιτηθεί επειδή εξαπατήθηκε

  12:31 μμ, Τρίτη 23 Φεβ 2021 12:31 μμ, Τρίτη 23 Φεβ 2021

  "Η δικαιοσύνη προχωρά κανονικά, πολύ γρήγορα και ελπίζω να συνεχιστεί σε αυτόν τον ρυθμό διότι πρώτον υπάρχει μια υπόθεση που λήγει γύρω στον Απρίλιο, δυστυχώς γιατί η παραγραφή είναι 15 χρόνια. Ελπίζω η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες να φέρει τις ρυθμίσεις ώστε και οι ποινές να γίνουν ξανά αυστηρές, γιατί είχαν μειωθεί με την αναθεώρηση που έγινε λίγο πριν από τις εκλογές το 2019 και οι παραγραφές σε αυτά τα αδικήματα να γίνουν πιο μακρόχρονες. Ως προς το θέμα να έχει εμποδίσει η κ. Μενδώνη, όχι κάθε άλλο, άλλωστε και η ίδια η κ. Μενδώνη έσπευσε προς τη δικαιοσύνη με δική της αναφορά όταν οριστικοποιήθηκαν οι καταγγελίες, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν κουτσομπολιά του κέντρου των Αθηνών" δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

  "Οι πολιτικές ευθύνες που εκφράστηκαν είναι σαφείς, για τις δηλώσεις που είπατε, διότι μπλέξαμε δυστυχώς ανάμεσα στη δουλειά που είναι η δουλειά της κυβέρνησης, της εκτελεστικής εξουσίας και των προσωπικών εκτιμήσεων ή συναισθημάτων. Αλλά θα μου επιτρέψετε να την συγχωρέσω την κ. Μενδώνη, η οποία είναι μια υπάλληλος καριέρας, μια πολύτιμη αρχαιολόγος και δεν θα περίμενα από αυτήν να έχει την στόφα, που και εγώ ανακαλύπτω. Πρέπει να σας πω ότι άλλο η δημοσιογραφία, άλλο η αρχαιολογία και άλλο να είσαι μέσα στη Βουλή. Ευτυχώς ο Μητσοτάκης φέρνει το θέμα στη Βουλή" περιέγραψε.

  "Αν και δεν ανήκει στον δικό μου πολιτικό χώρο, αλλά νομίζω ότι η πράξη ενός εκ των υπουργών Πολιτισμού, που έχουν περάσει αξιολογότατοι άνθρωποι είτε ήταν πολιτικοί είτε δεν ήταν, αλλά ενός εκ των υπουργών Πολιτισμού ο οποίος παραιτήθηκε όταν υπήρξε κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, νομίζω είναι αυτή που πρέπει να προσδιορίζει τη συμπεριφορά των υπουργών γενικότερα" υπογράμμισε.

  Ερωτηθείς να διευκρινίσει αν θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή της η κ. Μενδώνη απάντησε καταφατικά "ναι, επειδή εξαπατήθηκε".

  "Εδώ έχει γίνει και κάτι άλλο που είναι τραγικό. Εδώ τώρα πλέον κατηγορούνται όλοι οι ομοφυλόφιλοι, συλλήβδην. Θέλει προσοχή και απορώ πώς ξέφυγε αυτό από την αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλώ με κόσμο, αντιλαμβανόμαστε πώς σκέφτεται ο άνθρωπος και ο πολίτης, είναι βεβαίως διαφορετικό και πολύ βαρύ το αμάρτημα της σεξουαλικής επίθεσης και της βιαιοπραγίας εναντίον ανηλίκων, όμως δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο κύμα συντηρητισμού στην κοινωνία" σημείωσε. "Πρέπει να μην έχουμε τους ομοφυλόφιλους έτοιμους να τους πυροβολήσουμε και δεν σας κρύβω ότι εγώ το φοβάμαι και απορώ πώς αυτό διέφυγε της προσοχής των ανθρώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης" συμπλήρωσε.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα