• Μητσοτάκης: Από εσάς προσωπικά που παίξατε κορώνα γράμματα την τύχη της χώρας, μαθήματα δεν δεχόμαστε - ΒΙΝΤΕΟ

  7:51 μμ, Πέμπτη 31 Οκτ 2019 7:51 μμ, Πέμπτη 31 Οκτ 2019

  «Απ’ ό, τι κατάλαβα μας είπατε ότι για οτιδήποτε καλό έχει γίνει στη χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες πρέπει να πιστωθεί σε εσάς» ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

  «Θέλατε αλλά δεν προφθάσατε να τα κάνετε όλα αυτά. Θα είχαν συμβεί αν είχατε καταφέρει να παραμείνετε στην εξουσία λίγο ακόμα, θα τα είχατε κάνει εσείς και αυτά και πολύ περισσότερα, μόνο που κύριε Τσίπρα δεν σας υποχρέωσε κανείς να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές τον Ιούλιο. Μόνο σας το επιλέξατε. Θα μπορούσατε να ασκείτε τα καθήκοντά σας μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Σε αυτή την περίπτωση είμαι σίγουρος πως όλα αυτά που εμείς έχουμε πετύχει και πολλά περισσότερα θα τα είχατε κάνει. Όσο περνάει ο χρόνος όμως κ. Τσίπρα, και όσο αυτή η κυβέρνηση αποδίδει και υλοποιεί τις δεσμεύσεις της τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη να ανακαλύψετε ένα διαφορετικό αντιπολιτευτικό αφήγημα διότι κανείς δεν σας πιστεύει. Και το μήνυμα σας το έστειλε ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός, πολύ φοβάμαι απλά ότι δεν το έχετε αντιληφθεί» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

  «Ενοχλείστε που ο επικεφαλής μιας κεντροδεξιάς παράταξης μπορεί να στέκεται στην αίθουσα και να δηλώνει περήφανος που μια κοπέλα από την Αφρική σηκώνει την ελληνική σημαία και να χειροκροτείται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Γιατί εξακολουθείτε να βλέπετε φαντάσματα που υπάρχουν μόνο στον δικό σας φαντασιακό κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε: «Είναι ακροδεξιός λαϊκισμός να αναγνωρίζει κανείς ότι η θάλασσα έχει σύνορα και αυτά πρέπει να φυλάσσονται;»

  Όπως είπε ο κ Μητσοτάκης το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορά της. «Δεν σας είδα να δίνετε αγώνα τότε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Σας ρωτώ ευθέως είστε ικανοποιημένος ως ένας ευαίσθητος αριστερός από το γεγονός ότι τελικά με τη διαδικασία την οποία εσείς ακολουθούσατε καμία αίτηση ασύλου δεν τελεσιδικούσε εκτός κι αν πέρναγε πολύ μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

  Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει καταδικάσει δημόσια την παραβατικότητα της Τουρκίας και ότι έχει δηλώσει ότι αυτοί δεν δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα.

  «Σε αυτή την παράταξη η οποία έχει το θάρρος και τη δυνατότητα να βλέπει το εθνικό πάνω από το κομματικό, ειδικά από εσάς προσωπικά που παίξατε κορώνα γράμματα την τύχη της χώρας, μαθήματα δεν δεχόμαστε» τόνισε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα