• Η Διδασκάλου γιορτάζει τα 10 χρόνια του «Πόρνη από πάνω» με περιοδεία ανά την Ελλάδα

  2:19 μμ, Πέμπτη 25 Φεβ 2021 2:19 μμ, Πέμπτη 25 Φεβ 2021

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Ω, ναι! Είναι γεγονός! Η «Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη σβήνει τα εννιά κεράκια της και μπαίνει στον δέκατο χρόνο της, τον οποίο ετοιμάζεται να γιορτάσει με μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ναι, μιλάμε για δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και όπως μου έλεγε η άξια Κατερίνα Διδασκάλου που «κεντά» υποκριτικά στον μονόλογο αυτό, είναι αληθινά ευτυχισμένη που η εν λόγω δουλειά συνεχίζει να αγκαλιάζεται με τόση θέρμη από το κοινό. Πάμε να στα πω από την αρχή όμως...

  Εννέα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την χαρισματική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Εννέα χρόνια τώρα, τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ, την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

  Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από πάνω» ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.

  Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό, η παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες, θα ξεκινήσει για μια ακόμη-τελευταία- φορά το ταξίδι της στην Ελλάδα, για περιορισμένους προορισμούς, ολοκληρώνοντας έτσι πανηγυρικά την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο του θεάτρου και του Πολιτισμού. Την παραγωγή έχει αναλάβει και φέτος η EROFILI PRODUCTIONS.

  Το έργο

  Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

  Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

  Συντελεστές

  Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης

  Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

  Φωτισμοί: Ελένη Αναγνωστοπούλου

  Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής

  Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός

  Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης

  Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής

  Επιμέλεια σκηνικού: Ματθαίος Δαμίγος

  Οργάνωση Παραγωγής/Περιοδείας: Αλέξανδρος Πιτόσογλου

  Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

  Παραγωγή: Erofili Productions

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα