• Μετά τις "Άγριες Μέλισσες", "χτυπά" με "Γενοκτονία" σε online streaming ο Παύλος Κουρτίδης

  12:01 μμ, Τετάρτη 10 Φεβ 2021 12:01 μμ, Τετάρτη 10 Φεβ 2021

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Λίγο μετά το πέρας του εντυπωσιακού «χτυπήματός» του στις σαρωτικές «Άγριες Μέλισσες», ο πολυσχιδής Παύλος Κουρτίδης, μας δίνει ένα ξεχωριστό ραντεβού για να απολαύσουμε την ισχυρή «Γενοκτονία» του! Πάμε να στα πω αναλυτικά: η έξοχη παράσταση «Γενοκτονία-Genocide» που είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, παρουσιάζεται σε online streaming από το Θέατρο ΠΚ σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα, στις 26,27 και 28 Φεβρουαρίου, μέσω της πλατφόρμας του viva.gr. Η παράσταση παίχτηκε για δύο σαιζόν στο Θέατρο ΠΚ καθώς και στα Αισχύλεια και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το online streαming αφορά την παράσταση από το Φεστιβάλ Αισχυλείων.

  «Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία όπως μας τη διηγήθηκαν οι παππούδες μας. Τη Γενοκτονία και την προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού» σημείωνε ο Κουρτίδης όταν ετοίμαζε την δουλειά αυτή...

  Μία παράσταση βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες. Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Να υμνήσει όσους βασανίστηκαν και όσους επέζησαν.

  Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης

  Μουσική Επιμέλεια & Σύνθεση: Lia Hide

  Σύμβουλος Έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης

  Βοηθός σκηνοθεσίας – Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου

  Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

  Φωτογραφίες παράστασης: Κωστής Γωγιός

  Art Work: Tricia Daniels

  Οργάνωση παραγωγής& Tour Management: ΣοφίαΚαραγιάννη

  Προβολή και επικοινωνία παράστασης : Νταίζη Λεμπέση

  Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ - Download Press kit – Media kit

  Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Χρηστος Σύγγελος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος.

  Συμμετέχει: η Πυρρίχιος Ακαδημία

  *Η μουσική της παράστασης που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιδαλγός είναι σε σύνθεση/επιμέλεια/ παραγωγή Lia Hide, με τις συμμετοχές των Χρήστο Σύγγελο (λύρα, νέι, ντουντούκ), Φωτεινή Πασσά (φωνή - "Την Πατρίδα μ'έχασα"), Aki'Base (μπάσο) και Γιώργου Ράδου (κρουστά).

  ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

  Παρασκευή 26 ΚΑΙ Κυριακή 28 Φεβρουαρίου από τις 20.00 και όλο το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Δείτε το!

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα