• Ενοίκια: «Ξεσκονίζει» τους φακέλους ιδιοκτητών το ΥΠΟΙΚ - Γιατί «κόπηκαν» από τις αποζημιώσεις

  8:46 πμ, Τρίτη 02 Μάρ 2021 8:46 πμ, Τρίτη 02 Μάρ 2021

  Στο «περίμενε» σχεδόν 264.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που από τον Μάρτιο του 2020 και την έναρξη των αλλεπάλληλων lockdown, δεν έχουν δει ούτε συμψηφισμό, ούτε αποζημιώσεις για «κουρεμένο» ενοίκιο στον τραπεζικό λογαριασμό τους: Το υπουργείο Οικονομικών «ξεσκονίζει» όλους τους φακέλους και εντός Μαρτίου «κλείνει» τις «ανοιχτές» υποθέσεις. «Δεύτερη ευκαιρία» θα δοθεί στους εκμισθωτές να διορθώσουν σφάλματα στις δηλώσεις που έκαναν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

  Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

  Είτε λοιπόν από λάθη των ίδιων των ιδιοκτητών ακινήτων, είτε από ατέλειες της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ή επειδή κάποιοι ενοικιαστές επιχείρησαν να «ξεγελάσουν» τους εκμισθωτές δηλώνοντας πληττόμενοι ενώ δεν ήταν, χιλιάδες πολίτες είδαν τα εισοδήματα τους από ενοίκια να «κουρεύονται», αλλά το κράτος να μην τους αποζημιώνει! Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων κυρίως για να «κλείσει» αυτές τις χιλιάδες «ανοιχτές» υποθέσεις.

  Τι αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών

  Ποιες αποφάσεις, όμως, πήρε το Υπουργείο Οικονομικών;

  • Παρατείνεται η υποβολή Δηλώσεων COVID για τον μήνα Ιανουάριο έως τις 10 Μαρτίου.
  • Έως τις 9 Μαρτίου θα «τρέξει» διαδικασία επανεξέτασης και εκ νέου επεξεργασίας των Δηλώσεων COVID Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων έχουν προκύψει.

  Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα:

  • Για τους δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
  • Για τους λοιπούς ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η δήλωσή τους.
  • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.
  • Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.
  • Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων COVID για τα μισθώματα μηνός Φεβρουαρίου 2021.
  • Μέχρι τις 16 Μαρτίου αναμένεται να έχουν διενεργηθεί περαιτέρω συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.
  • Η πρώτη πληρωμή για τα μισθώματα Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.

  Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα