• Μαρτίνς: Υποχρέωσή μου να εξασφαλίσω τίτλους στον Ολυμπιακό

  6:15 μμ, Κυριακή 17 Μάι 2020 6:15 μμ, Κυριακή 17 Μάι 2020

  Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ξεδίπλωσε στην αρθρογραφία του στην «Α Bola» το χρονικό του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «ερυθρόλευκους» στόχους και στην πρόσφατη επέκτασή της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες.

  Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Πορτογάλος τεχνικός:

  «28 Φεβρουαρίου 2020. Ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών της υγείας η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τους εορτασμούς του καρναβαλιού. Στις 4 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία. Ακολούθησαν οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, οι αρχαιολογικοί χώροι. Στις 12 Μαρτίου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη χώρα. Γύρω στα μισά του μήνα, στις 10 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον ιό, κάτι που έδειξε ξεκάθαρα ότι κανείς δεν έχει ανοσία σε αυτήν την ασθένεια.

  Αυτή η ικανότητα προληπτικής δράσης θέτοντας πολύ νωρίς την υγεία ως μέγιστη προτεραιότητα και η αντίσταση στην τάση να συνεχίζει η οικονομία ν' αναπνέει "φυσιολογικά" για μερικές ακόμη ημέρες επέτρεψε στην Ελλάδα να ελέγξει τις επιπτώσεις της πανδημίας με υποδειγματικό τρόπο.

  Μένει να μάθουμε πώς μια χώρα που εξαρτάται υπερβολικά από τον τουρισμό, που πέρασε την τελευταία δεκαετία παλεύοντας να βγει από την κρίση η οποία ανάγκασε την οικονομία σε ύφεση μεγαλύτερης της τάξης του 25% είναι ικανή να επιστρέψει και να ανακάμψει από τις επιπτώσεις του lockdown που ήλθε απότομα, αλλά η αποχώρησή του αναπόφευκτα θα γίνει σταδιακά.

  Και μένει να μάθουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της πανδημίας στη μελλοντική δυναμική της τουριστικής δραστηριότητας, υπολογίζοντας τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας που εγκαταστάθηκαν το ίδιο διάστημα.

  Εάν ακόμη και σήμερα έχουμε δισταγμό να πάμε στο σουπερμάρκετ, πόσο διαθέσιμοι θα είμαστε να ταξιδέψουμε για διακοπές; Ως πολίτης παραδέχομαι ότι είμαι ανήσυχος για το μέλλον. Στην Ελλάδα, αλλά κι επίσης στην Πορτογαλία.

  Θα είναι απαραίτητη η προσπάθεια όλων για να ξεπεράσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα εμφανιστούν μετά τον Covid-19 και θα αποτελέσουν πρόκληση. Πρέπει να έχουμε νέες προτεραιότητες και να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες. Πρέπει να μετακινηθούμε όλοι στην ίδια πλευρά, να δώσουμε περισσότερη σημασία στα συλλογικά συμφέροντα από ό,τι στα ατομικά.

  Μετά το τέλος Φεβρουαρίου που δύσκολα θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα επαγγελματικά με μια νίκη κόντρα στον άμεσο αντίπαλό μας στη μάχη για το ελληνικό πρωτάθλημα και μια νίκη που ακολούθησε στο Λονδίνο, η οποία μας επέτρεψε ν' αποκλείσουμε την Άρσεναλ και να συνεχίσουμε στο Europa League, η αρχή του Μαρτίου ήταν αρκετά δύσκολη.

  Η ανακοίνωση του προέδρου του Ολυμπιακού ότι προσβλήθηκε από τον ιό δημιούργησε μια φυσιολογική ανησυχία στην ομάδα, αν και όλοι ήμασταν ασυμπτωματικοί και η ομάδα πολύ γρήγορα εξασφάλισε τον έλεγχο με τεστ όλων των παικτών και των μελών του τεχνικού επιτελείου.

  Ακολούθησαν οι μέρες της καραντίνας. Γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα