• Οι πρώτοι διάλογοι Π. Αγγελόπουλου-Γιαννακόπουλου στον ΕΣΑΚΕ

  4:40 μμ, Δευτέρα 06 Μάι 2019 4:40 μμ, Δευτέρα 06 Μάι 2019

  Η συνεδρίαση των μετόχων των ομάδων της Basket League βρίσκεται σε εξέλιξη και από τα πρώτα λεπτά ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις από τους «αιώνιους» αντιπάλους.

  Αρχικά, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και παράνομες συμπεριφορές. Πηγαίνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και λέει "βάλτε αυτόν τον διαιτητή για να μην σου γα...σω το πρωτάθλημα" όπως γράφτηκε».

  Στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση του Μάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέφερε: «Πού το διαβάσατε; Στον Πρωταθλητή; Ήταν και άλλοι μπροστά. Ειπώθηκε τέτοιο πράγμα;».

  Ακολούθως, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε: «Μιλάνε πολλοί και έχουν δυναμιτίσει το κλίμα. Είναι παράνομο αυτό που έγινε στην ΚΕΔ. Είναι παράνομη η ΚΕΔ και ο ορισμός. Ο διαιτητές έπρεπε να πάει στην VTB League και τον αλλάζουν επειδή πήγε εκεί ο κύριος Γιαννακόπουλος και τους έβρισε, δεν ξέρω και εγώ τι έγινε. Ακυρώθηκε ο ορισμός του στην ΚΕΔ.

  Θα σας πω πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μπορούμε να δούμε και το καλοκαίρι και τώρα. Την τελευταία τριετία έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν σας είπα πόσα έχουμε βάλει από την αρχή της ενασχόλησής μας με το μπάσκετ, αλλά μόνο την τελευταία τριετία. Πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Euroleague; Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός έτσι. Μπαίνουμε μέσα.

  Με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Όταν ματώνεις απαιτείς να είναι όλα εντάξει. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να πιέσουμε. Αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας, δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταδικαστούν όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ΚΕΔ, εφόσον δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά».

  Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε τα εξής: «Όλοι λέμε κάτι για την διαιτησία, σε όλους μας επιτρέπεται να πούμε κάτι. Τι θα πει ένα παιδάκι όταν μας ακούσει να λέμε για αυτό το κομμάτι; Παντού ανά τον κόσμο υπάρχουν ορισμοί. Κάποιος τους ορίζει. Στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης ορίζει τους διαιτητές ένας Άγγλος. Γίνονται όργια με την διαιτησία, ούτε στα τοπικά δεν γίνονται. Τι να πει η Μπασκόνια και η Ζαλγκίρις για επενδύσεις; Τι να πούμε εμείς; Δεν τολμάει κάποιος να βγει να μιλήσει στην Euroleague.

  Δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, θεωρώ πως πέρσι υπήρχε θέμα με την διαιτησία. Έκανα λάθος, παρότι αισθάνομαι ότι είχα δίκιο. Πλήρωσα πρόστιμο γι'αυτό, γιατί τα έβαλα με το προϊόν. Προβλήματα έχουμε όλοι με την διαιτησία με τα πολύχρωμα γυαλιά μας. Το μπάσκετ είναι αθλητικό και κάθε φάση μπορεί να μεταφραστεί και αλλιώς.

  Η πρότασή μου είναι να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία σε όλους. Το καλοκαίρι να κάτσουμε να μιλήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει στους αρμόδιους φορείς. Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί η αδυναμία ενός συλλόγου να παρασύρει το μπάσκετ. Όποιος και αν είναι ο σύλλογος να παρασύρει όλο το μπάσκετ, γιατί μετά θα έχουμε τον θάνατο του αθλήματος. Όλοι κάτι θα θέλουν και δεν θα γίνεται να παντρέψουμε τις ανάγκες 14 συλλόγων μαζί».

  Στη συνέχεια υπήρξε διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών σχετικά με την αστυνομική προστασία του Παναγιώτη Αναστόπουλου, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τονίζει: «Φυλάσσεται ένας άνθρωπος στο σπίτι του εξαιτίας των ανακοινώσεων, ένας άνθρωπος του μπάσκετ, θα το καταδικάσετε; Εξαιτίας διαρροών και non papers. Τι θέλετε να δημιουργήσετε καταστάσεις όπως στο ποδόσφαιρο με νέος Τζήλος και νέος φούρνος;».

  Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε άμεσα: «Τώρα θα μιλάτε εσείς που παίρνετε στο κυνήγι Έλληνες και ξένους διαιτητές; Είναι χώρος εδώ για να κάνουμε χιούμορ;», ενώ στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, ο οποίος σημείωσε: «Το καταδικάζουμε και μάλιστα απερίφραστα».

  Τι είπαν Σκινδήλιας, Λιόλιος και Γουλιέλμος

  Ο Γιώργος Σκινδήλιας, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, έκανε λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών» και για «παράνομο ορισμό», ενώ μοίρασε και αλληλογραφία ανάμεσα στην VTB League και την ΚΕΔ για το γεγονός ότι υπήρξε ορισμός του Αναστόπουλου, ο οποίος ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση Γιαννακόπουλου.

  Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Λιόλιος έκανε λόγο για «σύστημα» που ελέγχει την ΚΕΔ, λέγοντας: «Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Έχουμε έρθει για να τα βρούμε. Στην εταιρία μου απαγορεύεται να συνδεθεί με το μπάσκετ, επειδή δεν το θεωρούν καθαρό προϊόν. Αυτό λένε οι άνθρωποι του marketing, εγώ τι να πω; Κάνω έκκληση στον Ολυμπιακό να κάνει ένα βήμα πίσω για να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως πρέπει. Θα βρούμε τρόπο να διορθώσουμε τα πράγματα. Έχουμε πολύ καλούς διαιτητές, αλλά από κάπου ελέγχονται. Νομίζω πως στην ΚΕΔ υπάρχει ένα σύστημα που ελέγχει τους διαιτητές. Κάτι πρέπει να γίνει. Να βάλουμε έναν άνθρωπο δικό μας; Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε».

  Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γουλιέλμος συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη του Προμηθέα και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να σκεφτόμαστε πως θα μας παίξουν οι διαιτητές. Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας».

  Πηγή: filathlos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα