• Ένταση και διακοπή στη δίκη του Ψωμιάδη

  5:38 μμ, Τετάρτη 23 Οκτ 2013 5:38 μμ, Τετάρτη 23 Οκτ 2013

  Ένταση και διακοπή στη δίκη του Ψωμιάδη

  Σε υψηλούς τόνους, εξαιτίας ζητημάτων που τίθενται από την πλευρά των κατηγορουμένων, εξελίσσεται η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βασικό κατηγορούμενο το Μάκη Ψωμιάδη, για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπεξαίρεση η οποία φέρεται να αγγίζει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ.

  Η διαδικασία που ουσιαστικά είχε οριστεί να ξεκινήσει την 18η Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκε σήμερα, ενώ έχει προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες αίτημα αναβολής που απερρίφθη και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της υπεράσπισης, η οποία είχε δηλώσει ότι απέχει και τον διορισμό αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο συνηγόρων.

  Ήδη, δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου αφορούσαν τους διορισθέντες συνηγόρους και την άρνηση των κατηγορουμένων, δηλαδή του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, δύο εξαδέλφων του και μίας γυναίκας, να αποδεχθούν τους νέους συνηγόρους.

  Σήμερα για τρίτη συνεδρίαση, το δικαστήριο προσπάθησε να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης, με αυτεπαγγέλτως διορισμένους συνηγόρους, πλην, όμως, οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι διορίζουν ξανά την υπεράσπισή τους.

  Έτσι στο δικαστήριο προσήλθαν οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι αμέσως μετά την αποδοχή του διορισμού τους δήλωσαν ξανά αποχή, επικαλούμενοι και πάλι, όπως και την πρώτη φορά, την απόφαση της Ολομελείας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που ορίζει ότι μετά από δεύτερη διακοπή χωρίς να έχει εκφωνηθεί η υπόθεση, οι δικηγόροι οφείλουν να απέχουν.

  Η υπεράσπιση υπέβαλε εκ νέου αίτημα αναβολής, το οποίο με ανάλογη Εισαγγελική πρόταση και με σκεπτικό ότι ασκήθηκε καταχρηστικά απορρίφθηκε.

  Η διαδικασία διακόπηκε και πάλι εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων συνηγόρων και Έδρας και θα συνεχιστεί στις 29 Οκτωβρίου.-

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα