• Σεισμός στην Ελασσόνα: Η στιγμή που πέφτουν βράχια από τα Μετέωρα - BINTEO

  1:35 μμ, Παρασκευή 05 Μάρ 2021 1:35 μμ, Παρασκευή 05 Μάρ 2021

  Νέες πληγές μετρά η Θεσσαλία μετά τον νέο σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Από τον ισχυρό σεισμό έπεσαν ακόμη και βράχια από τα Μετέωρα, μια στιγμή που κατέγραψαν στο stagonnews.gr. Καθηλωτικός είναι ο ήχος όπως πέφτουν τα βράχια από το επιβλητικό φυσικό τοπίο. Ο Δήμαρχος Μετεώρων, Θεόδωρος Αλέκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι στην πόλη της Καλαμπάκας αποκολλήθηκαν βράχοι, για πρώτη φορά από τα Μετέωρα και κυρίως αποκολλήθηκαν από τον πιο ψηλό βράχο από την Αϊά. "Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν κατοικίες και άνθρωποι γιατί οι βράχοι σταμάτησαν στα πρώτα σπίτια της Καλαμπάκας. Ούτε στα Μοναστήρια των Μετεώρων έχουν δηλωθεί ζημιές. Το οδικό δίκτυο δεν έχει πρόβλημα, καθώς τα κομμάτια από τα βράχια έπεσαν σε δασώδη περιοχή”, τόνισε.

  Ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων. Την στιγμή της ισχυρής δόνησης περιέγραψε Δήμαρχος Μετεώρων: "Βρισκόμουν στο γραφείο μου στο Δημαρχείο. Την ώρα του σεισμού έπεσαν κάποιες εικόνες, κάποια βάζα από το γραφείο μου, τα ηχεία του υπολογιστή. Ήταν πιο ισχυρός ο σεισμός από τον προχθεσινό γιατί και οι δύο σεισμοί με βρήκαν στην ίδια θέση οπότε μπορώ να συγκρίνω και να σας πω ποιος από τους δύο ήταν ισχυρότερος. Το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού ήταν πιο κοντά στην περιοχή μας" είπε.

  Aνέφερε πως "σημειώθηκαν κάποιες ζημιές στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου στην περιοχή των Τυμφαίων που γειτνιάζει με την Βερδικούσσα, εκεί που ήταν το επίκεντρο του σεισμού. Στα χωριά του Δήμου Μετεώρων Λογγά, Γερκάρι, Φλαμπουρέσι και Μαυρέλι σημειώθηκαν ρωγμές σε παλιές κατοικίες, ενώ οι κάτοικοι ξενύχτησαν στις πλατείες και τα αυτοκίνητα".

  Ήδη από εχθές το βράδυ μετά τον νέο σεισμό ο κ. Θεόδωρος Αλέκος ενημερώθηκε από τους Προέδρους των Κοινοτήτων που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο για την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με παρόντες τον Αντιδήμαρχο κ. Φωλίνα Νικόλαο υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, μηχανικούς του Δήμου και τους Αντιδημάρχους. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες και καταγραφές των προβλημάτων σε συνεννόηση με κλιμάκια του ΤΕΕ και της Πολιτικής Προστασίας Ν. Τρικάλων. Ο Δήμαρχος έχει προχωρήσει στη σύσταση εθελοντών ιδιωτών μηχανικών ώστε να βοηθήσουν στην καταγραφή τυχόν ζημιών στην πόλη της Καλαμπάκας και σε κοντινές Κοινότητες. Επίσης, αποφασίστηκε να συνταχθεί έγγραφο ώστε η περιοχή να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα