• Πέτρος Φιλιππίδης: Απάντησε με εξώδικο σε καταγγελία ηθοποιού για ξυλοδαρμό - ΒΙΝΤΕΟ

  11:11 μμ, Πέμπτη 25 Φεβ 2021 11:11 μμ, Πέμπτη 25 Φεβ 2021

  Με εξώδικο απάντησε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης στην καταγγελία που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος, Γιώργος Γεραρής που εκπροσωπεί τις Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη. Σύμφωνα με τον κ. Γεραρή, ένας άνδρας ηθοποιός καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό πάνω στη σκηνή και στα παρασκήνια. "Η καταγγελία είναι από έναν ηθοποιό που δεν θέλει να δώσει το όνομά του. Σήμερα είναι σε μια μέση ηλικία και δεν είναι ένα πάρα μεγάλο όνομα. Έχει παίξει, όμως, όλη του ζωή στο θέατρο. Αφορά σε γεγονότα που συνέβαιναν από το 2013-2015" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραρής.

  Νέα καταγγελία κατά γνωστού ηθοποιού: Έστειλε συνάδελφό του δύο φορές στα επείγοντα - ΒΙΝΤΕΟ

  Αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησε η συνεργασία του πελάτη του με τον γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη είπε: "Αρχικά τον προσέλαβε ως βοηθό του για τις καθημερινές εργασίες, έναντι μιας αμοιβής 100 ευρώ το μήνα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και συμφώνησε. Και μου είπε ότι πήγε και καλά η συνεργασία τους σε εκείνη τη φάση. Στη συνέχεια του πρότεινε ένα μικρό ρόλο στην παράσταση που θα ανέβαζε εκείνη τη χρονιά. Ο εντολέας μου πέταξε από τη χαρά του και δέχτηκε. Οι πρόβες κύλησαν ομαλά. Κάποια στιγμή του ανακοινώθηκε ότι θα τρώει ξύλο. Είχαν μια σκηνή ανάκρισης στην παράσταση που θα μπορούσε να “δικαιολογήσει” το ξύλο. Ο εντολέας μου είπε ότι είμαστε ηθοποιοί και θα κάνω ό,τι πρέπει. Ωστόσο το ξύλο δεν ήταν θεατρικό ξύλο, αλλά κανονικό ξύλο".

  "Τον πρώτο μήνα τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους. Μετά από λίγο καιρό συνέχισε με τα χέρια του. Με δυνατά χαστούκια, ή με χτυπήματα στους ώμους και την πλάτη με τα χέρια του. Ο εντολέας μου μού είπε ότι από το κοινό ακούγονταν επιφωνήματα. Ο πελάτης μου προσπάθησε να αποφύγει τα χτυπήματα πάνω στη σκηνή όσο μπορούσε, ή να αποσβέσει την έντασή τους, με κινήσεις του σώματός του. Το κατάφερνε σε ένα βαθμό", περιέγραψε ο κ. Γεραρής.

  "Κάποια στιγμή χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Πήγε δύο φορές στα επείγοντα στο νοσοκομείο και άλλη μία φορά σε ιδιώτη γιατρό που του έκανε διάγνωση ότι είχε θλάση και φλεγμονή... Έχει περάσει η πενταετία της παραγραφής. Ο εντολέας μου του είπε ότι δεν αντέχει, ότι πήγε σε γιατρό, και ότι πρέπει να σταματήσει. Και όντως τότε σταμάτησε για ένα διάστημα, αλλά άρχισε με τους ώμους και την πλάτη. Έτσι ο πελάτης μου αναγκάστηκε να βάλει επιθέματα ώστε να αποσβένεται ο κραδασμός. Δεν του είπε μία φορά να σταματήσει... Τον είχε σαν σάκο του μποξ, ανάλογα με τις διαθέσεις του", σημείωσε μεταξύ άλλων.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, λοιπόν, ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε με εξώδικο. Χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικούς» τους ισχυρισμούς του Γιώργου Γεράρη. Όπως αναφέρει, δεν έχει εκμεταλλευτεί ποτέ θεατρική σκηνή ή οποιοδήποτε έργο για να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής βία, λεκτική, ψυχολογική, σωματική ή σεξουαλική. Έτσι μέσω του εξώδικου ζητεί από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα