Έβρος: Αυξάνεται η ροή υδάτων - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

  • επικοινωνία

11 Απριλίου 2021 | Εορτάζουν:
  • Αντύπας
  • Θεοχάρης
  • Λάζαρος
  • #ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
  • #ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

  • Έβρος: Αυξάνεται η ροή υδάτων - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

    7:24 πμ, Πέμπτη 04 Φεβ 2021 7:24 πμ, Πέμπτη 04 Φεβ 2021

    Κοινωνία

    Με νέα ρηματική διακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ενημερώνει ότι, σε συνδυασμό και με την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στη γείτονα το τελευταίο 24ωρο, η ροή των υδάτων των ποταμών Άρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου είναι αυξημένη.

    Ως εκ τούτου και προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων η Αντιπεριφέρεια Έβρου ζητά από τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Ενότητα Φερών) να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών να μην πλησιάζουν τους προαναφερθέντες ποταμούς και τα αναχώματα αυτών. Επίσης ζητά να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές.

    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, θα πρέπει να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους, λόγω της επικείμενης αύξησης των υδάτων και να είναι σε επαφή με τις διευθύνσεις για πιθανή εκκένωση των μονάδων τους. Επίσης να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ, στη ζώνη ευθύνης τους, για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων, προς αποφυγή ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια, αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.).

    Τέλος, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου καλείται να διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη/επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων και να ενημερώσει τους ΓΟΕΒ για τη λήψη μέτρων σε έργα αρμοδιότητάς τους.

    Σημειώνεται ότι οι τέσσερις δήμοι βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ωστόσο, σύμφωνα με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, η κατάσταση, βάσει των μέχρι στιγμής μετρήσεων της στάθμης των υδάτων, χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη. Αναφορικά με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Κολγιώνης, ενημερώνει ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου στη γέφυρα των Κήπων, στις 13.30 βρισκόταν στα έξι μέτρα και δέκα εκατοστά και στη γέφυρα του Πετάλου στα πέντε μέτρα και εβδομήντα δύο εκατοστά.

    • ΕΒΡΟΣ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
    • ΣΤΑΘΜΗ ΥΔΑΤΩΝ
    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Θρήνος στον Έβρο για τον 46χρονο πυροσβέστη - Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα - ΒΙΝΤΕΟ

      Θρήνος στον Έβρο για τον 46χρονο πυροσβέστη - Συγκλονίζ...

    • Έβρος: Τα τελευταία λεπτά πριν παρασυρθεί ο 46χρονος πυροσβέστης από τα ορμητικά νερά - ΒΙΝΤΕΟ

      Έβρος: Τα τελευταία λεπτά πριν παρασυρθεί ο 46χρονος πυ...

    • Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος: Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την οικογένεια του πυροσβέστη

      Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος: Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο...

    • Θρήνος στον Έβρο: Πατέρας τριών παιδιών ο πυροσβέστης που πνίγηκε - Εικόνες από το σημείο που έχασε τη ζωή του

      Θρήνος στον Έβρο: Πατέρας τριών παιδιών ο πυροσβέστης π...

    • Έβρος: 46χρονος ο Αρχιπυροσβέστης που πνίγηκε - Πώς έγινε η τραγωδία

      Έβρος: 46χρονος ο Αρχιπυροσβέστης που πνίγηκε - Πώς έγι...

    • Κακοκαιρία στον Έβρο: Πλημμύρισε δημοτικό σχολείο - Απεγκλωβίστηκαν μαθητές - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

      Κακοκαιρία στον Έβρο: Πλημμύρισε δημοτικό σχολείο - Απε...

    • Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό μαθητών

      Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να ...

    • Κακοκαιρία στον Έβρο: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο και απομάκρυναν τους μαθητές - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

      Κακοκαιρία στον Έβρο: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο και απομάκ...

    • Αλεξανδρούπολη: Τα πρώτα αποτελέσματα της καταγραφής των ζημιών από την κακοκαιρία

      Αλεξανδρούπολη: Τα πρώτα αποτελέσματα της καταγραφής τω...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑