• Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα - Ψάχνουν τον "ασθενή μηδέν"

  1:44 μμ, Πέμπτη 01 Οκτ 2020 1:44 μμ, Πέμπτη 01 Οκτ 2020

  Στα 43 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού από το Γηροκομείο στον 'Αγιο Παντελεήμονα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για 40 τρόφιμους και τρεις φιλοξενούμενους στο γηροκομείο, όπου συνολικά φιλοξενούνται 85 ηλικιωμένοι. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής 18 άτομα και θα μεταφερθούν και άλλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι θετικοί στον κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, καθώς πρέπει να βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

  Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

  Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

  Περιοριστικά μέτρα στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα

  Στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

  -Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  -Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

  -Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

  Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

  Σημειώνεται ότι η απόφαση αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη Διαύγεια.

  Την ίδια ώρα οι ειδικοί του ΕΟΔΥ αναζητούν τον "ασθενή μηδέν", που προκάλεσε τη διασπορά του ιού στο γηροκομείου. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται το προσωπικό της Μονάδας, καθώς και εργαζόμενοι σε εταιρείες τροφοδοσίας που έμπαιναν στη δομή. "Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας όταν επισκέφθηκε το γηροκομείο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υποστήριξε ότι κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα