Τραγωδία στο Μάτι: "Όχι" του εισαγγελέα στο αίτημα του ανακριτή - Ζητούσε άσκηση δίωξης για κακούργημα

  • επικοινωνία

23 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Αγαθάγγελος
  • Αγαθαγγέλα
  • Διονύσιος
  • Διονύσης
  • Διονυσία
  • #Κορονοϊός

  • Τραγωδία στο Μάτι: "Όχι" του εισαγγελέα στο αίτημα του ανακριτή - Ζητούσε άσκηση δίωξης για κακούργημα

    11:57 πμ, Τρίτη 07 Ιουλ 2020 11:57 πμ, Τρίτη 07 Ιουλ 2020

    Κοινωνία

    Της Άννας Κανδύλη

    Δεν έκανε δεκτό ο εισαγγελέας το αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα σε κάποιους από τους κατηγορουμένους στη δικογραφία για το Μάτι. Κατόπιν αυτού παραμένουν για τους εμπλεκόμενους οι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, όπως αυτό της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών από αμέλεια.

    Κατά τον εισαγγελέα το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης που ο ανακριτής έκρινε ότι προέκυπτε κάνοντας επίκληση νεότερων στοιχείων, προϋποθέτει δόλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προκύπτει.

    Το αίτημα

    Ο ανακριτής που χειρίζεται την δικογραφία υπέβαλε το αίτημά του πριν από λίγες ημέρες, κάνοντας επίκληση των νεότερων στοιχείων που έχει στα χέρια του (κυρίως καταθέσεις). Κατά την κρίση του έπρεπε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της θανατήφορας έκθεσης, σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και μερικά ακόμη πρόσωπα. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σχετικό αίτημα περιλαμβάνονταν μόνο καταθέσεις και μία πραγματογνωμοσύνη, στοιχεία δηλαδή γνωστά στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα πριν ακόμα ασκήσουν την ποινική δίωξη.

    Κατά τον εισαγγελέα , ο οποίος μελέτησε την παραγγελία του ανακριτή, η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι Πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα, κάτι όμως που δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας. Αντίθετα υπήρχαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν για αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να τους βγάλουν από τις φλόγες, αλλά και για τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι ίδιοι στη μάχη με τη φωτιά. Μάλιστα, στην απάντηση που δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας, σημειώνει και τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αλλά και το ότι καταστράφηκε η καριέρα τους αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, πριν από δύο χρόνια, όταν στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 συνανθρωποι μας.

    • ΜΑΤΙ
    • ΜΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
    • ΜΑΤΙ ΔΙΩΞΕΙΣ
    • ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
    • ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
    • ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Μάτι: Θλιβερές εικόνες δύο χρόνια μετά την τραγωδία - Μπάζα και καμένα κλαδιά μέσα στο δάσος - BINTEO

      Μάτι: Θλιβερές εικόνες δύο χρόνια μετά την τραγωδία - Μ...

    • Μάτι: Τι προβλέπει ο χωροταξικός σχεδιασμός - Πόσα κτίσματα θα κατεδαφιστούν

      Μάτι: Τι προβλέπει ο χωροταξικός σχεδιασμός - Πόσα κτίσ...

    • Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Διώξεις για κακούργημα ζητεί ο ανακριτής

      Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Διώξεις για κακούργημα ζητεί ...

    • Μάτι: Ποια κτίσματα θα κατεδαφιστούν και πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες

      Μάτι: Ποια κτίσματα θα κατεδαφιστούν και πώς θα αποζημι...

    • Τραγωδία στο Μάτι: Στην τελική ευθεία μπαίνει η δικαστική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά

      Τραγωδία στο Μάτι: Στην τελική ευθεία μπαίνει η δικαστι...

    • Κορονοϊός: Συναγερμός για τον συνωστισμό σε πανηγύρια και τα εισαγόμενα κρούσματα

      Κορονοϊός: Συναγερμός για τον συνωστισμό σε πανηγύρια κ...

    • Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 4χρονο αγόρι που έπεσε από καρότσα φορτηγού

      Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 4χρονο αγόρι που έπεσε ...

    • Μετρό: Πρεμιέρα σήμερα για τους τρεις νέους σταθμούς - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες

      Μετρό: Πρεμιέρα σήμερα για τους τρεις νέους σταθμούς - ...

    • Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

      Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Αναλ...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑