• Τουρκικά ΜΜΕ: Πληροφορίες για νέο κύμα μεταναστών που κινείται προς τον Εβρο

  12:45 πμ, Πέμπτη 04 Ιουν 2020 12:45 πμ, Πέμπτη 04 Ιουν 2020

  Αυτή την ώρα ,πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6.000 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, στην τουρκική πλευρά, στο ύψος του Τυχερού καθώς και στα Ύψαλα.

  Συναγερμός έχει σημάνει και στην ελληνική πλευρά, και σύμφωνα με τον Δίαυλο 92,4 της Ροδόπoλης, έχει δοθεί εντολή στις στρατιωτικές μονάδες μέχρι και την Αλεξανδρούπολη να είναι σε ετοιμότητα.

  Σύμφωνα με το focustonevro.gr «υπάρχει κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά με μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Τυχερού καθώς και στα Ύψαλα.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 6000 μετανάστες κατά μήκος των συνόρων.

  Η αφορμή του 3μέρου (Αγίου Πνεύματος) που πλησιάζει, δημιουργεί υποψίες για πιθανή δραστηριότητα από την Τουρκική πλευρά.

  Φυσικά υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα από την Ελληνική πλευρά με ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας αυτήν την ώρα. Το επίπεδο ετοιμότητας είναι υψηλό και έτοιμο να διαχειριστεί κάθε πιθανό σενάριο»

  Τα τουρκικά ΜΜΕ

  «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου», μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ να μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

  Όταν τον περασμένο Μάρτιο η Τουρκία ανακοίνωσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εισέρρευσαν από κάθε γωνιά της Τουρκίας στην Αδριανούπολη, προκειμένου να περάσουν –όπως τους υποσχέθηκαν- στην Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη.

  Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ωστόσο κατάφεραν και εμπόδισαν το κύμα στα σύνορα στις Καστανιές και στα μέσα Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση αναγκάστηκε να μαζέψει και επιστρέψει πίσω στην Τουρκία τους πρόσφυγες και μετανάστες από το Παζάρκουλε λόγω του φόβου εξάπλωσης του κορoνοϊού.

  Τώρα, μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης και με βάρκες να προσπαθούν να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

  «Ομάδες 4-5 ατόμων συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα με ψαροκάικα μέσω του Έβρου, αν και εν μέρει δύσκολο», διαπιστώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

  Πηγή: grtimes - ethnos – Δίαυλος 92,4 – focusstonevro

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα