• Έκκληση του Δημάρχου Κηφισιάς μετά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων: Όχι σε ασυλλόγιστα πάρτυ

  1:51 μμ, Τρίτη 05 Μάι 2020 1:51 μμ, Τρίτη 05 Μάι 2020

  Ανήσυχη είναι η δημοτική αρχή της Κηφισιάς, μετά τη δημοσιοποίηση του "χάρτη" της πανδημίας, σύμφωνα με τον οποίον ο δήμος έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην κάνουν ασυλλόγιστα πάρτυ και να κρατούν τις αποστάσεις, καθώς, όπως τονίζει, "δεν τηρούνταν πάντοτε οι αποστάσεις παρά τις διαρκείς και σχεδόν ολοήμερες επισημάνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας"

  "Τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων στον Δήμο μας τον πληροφορήθηκα από την ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού, ταυτόχρονα με όλους τους συμπολίτες μου. Πραγματικά η είδηση αυτή μας αναστάτωσε και μάλιστα την ώρα που ετοιμαζόμαστε για την εν μέρει επαναφορά στην καθημερινότητα και τις επαναλειτουργίες. Επικοινώνησα αμέσως με του αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας διευκρινήσεις και οδηγίες", αναφέρει ο κ. Θωμάκος και συνεχίζει

  "Εφιστώ την προσοχή από εδώ και πέρα στα εξής: Πρώτον: στα ασυλλόγιστα πάρτυ ή τις κοινωνικές συναντήσεις αντίθετα στις οδηγίες και τον νόμο. Αυτά δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Δεύτερον: οι πολύ κοντινές αποστάσεις στα πολυσύχναστα σημεία των πόλεων μας και ειδικά εκεί που πωλείται ο καφές στο χέρι ή το παγωτό ή ένα γρήγορο φαγητό για πακέτο. Δεν τηρούνταν πάντοτε οι αποστάσεις παρά τις διαρκείς και σχεδόν ολοήμερες επισημάνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας με ειδικό μεγάφωνο και της Ελληνικής Αστυνομίας. Όχι λοιπόν κοντά- κοντά, όχι δίπλα- δίπλα και από σήμερα και με μάσκα εκεί όπου ανακοινώθηκε ότι απαιτείται η εφαρμογή της.

  Τρίτον: για τους νέους μας. Τους βλέπουμε στις βόλτες τους αγκαλιασμένους, δίπλα-δίπλα στα παγκάκια, τη στιγμή που ο πατέρας και η μητέρα τους φορούν τη μάσκα και κρατούν αποστάσεις. Οι νέοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουν την προσπάθεια των γονέων τους και βάζουν σε κίνδυνο κυριολεκτικά ζωές. Δεν πρέπει να αισθάνονται αλώβητοι, κανείς μας δεν είναι"

  "Η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο Δήμος μας είναι ο τρίτος σε έκταση δήμος του λεκανοπεδίου με πολυσύχναστα σημεία και με ειδυλλιακούς δρόμους που προσφέρονται για περίπατο. Συμπολίτισσες και συμπολίτες πρέπει και εσείς να κάνετε την επισήμανση, την αυστηρή παρατήρηση και να μας ειδοποιήσετε, όταν παρατηρείτε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες. Οι πόλεις μας είναι πανέμορφες και πάντα θα είναι πόλος έλξης και της φύσης και της αγοράς. Είναι αυτονόητο τώρα που τα καταστήματα μας λειτουργούν σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία θα τα εμπιστευτούμε και θα τα προτιμήσουμε ξανά. Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και τους επισκέπτες στα καταστήματά της ήπιας αναψυχής τα οποία ο δήμος μας θα στηρίξει ποικιλοτρόπως. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια", προσθέτει.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει ότι στην πρώτη 15αδα των δήμων που είχαν κρούσματα, πρώτος είναι ο δήμος Αθηναίων με 314 και ακολουθούν η Κηφισιά με 116 και η Θεσσαλονίκη με 85.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα