• Κορονοϊός: Όλα τα νεότερα για τον 54χρονο που νόσησε στη Λαμία

  11:20 πμ, Δευτέρα 20 Απρ 2020 11:20 πμ, Δευτέρα 20 Απρ 2020

  Μια μεγάλη περιπέτεια βίωσε ο 54χρονος από τη Λαμία ο οποίος διεγνώσθη με κορονοϊό. Ο 54χρονος που είναι και το πρώτο κρούσμα στην περιοχή, είναι χρόνια αυτοκινητιστής και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Πριν από ένα δεκαήμερο έκανε ακόμη ένα ταξίδι στη Ρωσία, όπου δυστυχώς εξελίχθηκε με το χειρότερο τρόπο.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άτυχος αυτοκινητιστής ενώ βρισκόταν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη του έκλεψαν από ένα πάρκινγκ την νταλίκα, όπως ήταν φορτωμένη με το εμπόρευμα, αλλά και τα χρήματα που είχε μέσα. Ο άνθρωπος έμεινε με τα ρούχα που φορούσε χωρίς χαρτιά και χωρίς ευρώ. Ακολούθησαν εφιαλτικές ημέρες αφού έμπλεξε στα γρανάζια της εκεί γραφειοκρατίας για να δηλώσει την κλοπή, αλλά και να μπορέσει να βγάλει τα έγγραφα της επιστροφής. Τελικά κανόνισε να επιστρέψει με έναν συνάδελφό του από την Κατερίνη που επίσης είχε ταξιδέψει στη Ρωσία.

  Έτσι λοιπόν επέστρεψαν μέσω Πολωνίας στην Ελλάδα τη Μ. Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος ήδη είχε άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ωστόσο πίστευε ότι αυτό οφειλόταν στην ταλαιπωρία που πέρασε και το κρύο που "έφαγε" στη Ρωσία. Τελικά την Μεγάλη Παρασκευή πήγε η ίδια η σύζυγός του στην Κατερίνη και τον πήρε για να τον φέρει στη Λαμία. Επειδή όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν την επόμενη ημέρα, το Μ. Σάββατο, πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις. Την Κυριακή του Πάσχα ήρθε η απάντηση από το Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

  Δεν είχε πολλές επαφές

  Όταν έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λαμία αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές και όχι μόνο. Άμεσα ενημερώθηκε ο συνάδελφός του στην Κατερίνη που τον έφερε στην Ελλάδα, ενώ ελήφθησαν δείγματα και από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του 54χρονου Λαμιώτη, όπως και από γιατρούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

  Σύμφωνα με πηγές, ο 54χρονος είχε έρθει σε επαφή μόνο με τη γυναίκα του, τον γιο του και τον αδελφό του. Τα αποτελέσματα από τα δείγματα που ελήφθησαν αναμένονται σήμερα Δευτέρα. Πάντως όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.

  Ο 54χρονος παραμένει σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα του ΓΝ Λαμίας, για τον Covid-19, στο πέτρινο κτίριο πρώην Σανατόριο, με πυρετό και δύσπνοια, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται μέτρια. Δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο είναι αρνητικό το ότι είναι πολλά χρόνια καπνιστής. Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του και αν χρειαστεί θα γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ. Πάντως μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο αφού και η αξονική που έκανε δεν ανησύχησε τους γιατρούς.

  Πηγή: lamiareport.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα