Περιφέρεια Αττικής: Σε λειτουργία από σήμερα το 1110 για ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους

  • επικοινωνία

22 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Αναστάσιος
  • Αναστασία
  • Τιμόθεος
  • Τιμοθέα
  • #Κορονοϊός
  • #Μπάιντεν

  • Περιφέρεια Αττικής: Σε λειτουργία από σήμερα το 1110 για ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους

    5:23 πμ, Δευτέρα 30 Μάρ 2020 5:23 πμ, Δευτέρα 30 Μάρ 2020

    Κοινωνία

    Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μια νέα υπηρεσία θα παρέχεται στους πολίτες από το 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, όπως ενημερώνουν με ανακοινώσεις τους. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και την πρόεδρό της, καθηγήτρια Παρασκευή Σακκά και απευθύνεται στους ασθενείς με άνοια, τους συγγενείς και τους φροντιστές τους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της υπηρεσίας αυτής παρέχονται συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που ανακύπτουν στη καθημερινότητα των ασθενών με άνοια, απαντήσεις σε ερωτήματα του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος (συγγενών, φροντιστών, γειτόνων κ.λπ.) καθώς και επίλυση ιατρικών αποριών που μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.

    Γίνεται επίσης γνωστό ότι η υπηρεσία στελεχώνεται με έμπειρους ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και λειτουργεί συνεχώς 365 ημέρες το χρόνο. Επιπλέον, αναφέρεται πως οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» καθώς και το προσωπικό των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια που λειτουργούν εντός των Δήμων, καλούνται να παραπέμπουν τους δημότες που χρήζουν αυτής της υποστήριξης στο τηλεφωνικό κέντρο 1110.

    Με αφορμή την ένταξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισήμανε: «Από αύριο το 1110 αποτελεί κόμβο ενημέρωσης για τους συμπολίτες μας που έχουν άνοια, όπως και για τους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Γίνεται μια σημαντική πύλη επικοινωνίας με ακόμα περισσότερες υπηρεσίες. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία των πολιτών, δημιουργούμε όλοι μαζί, Περιφέρεια, ΙΣΑ και πολίτες μια συμμαχία ευθύνης. Στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με πράξεις και συγκεκριμένες δράσεις».

    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    • 1110
    • ΑΝΟΙΑ
    • ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ
    • ΙΣΑ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Κορονοϊός - Περιφέρεια Αττικής: Αναπνευστήρες και κρεβάτια ΜΕΘ αξίας 740.000 στα νοσοκομεία της Αττικής

      Κορονοϊός - Περιφέρεια Αττικής: Αναπνευστήρες και κρεβά...

    • Κορονοϊός: Σε λειτουργία το 1110 για ιατρικές συμβουλές και καταγγελίες φαινομένων αισχροκέρδειας

      Κορονοϊός: Σε λειτουργία το 1110 για ιατρικές συμβουλές...

    • Κορονοϊός: Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΦ για την ασφάλεια των τεστ από τα φαρμακεία

      Κορονοϊός: Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΦ για την ασφάλεια των τ...

    • Κορονοϊός: Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα απολυμάνουν τους χώρους της Ευελπίδων

      Κορονοϊός: Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα απολυμά...

    • Κορονοϊός: Μέτρα για τις οικονομικές επιπτώσεις ζητούν οι γιατροί - Μπαράζ ακυρώσεων ραντεβού

      Κορονοϊός: Μέτρα για τις οικονομικές επιπτώσεις ζητούν ...

    • Κορονοϊός: Αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Πανεπιστημίου της Περιφέρειας Αττικής

      Κορονοϊός: Αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Πανεπ...

    • Εντατικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει Καθαράς Δευτέρας

      Εντατικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει Καθ...

    •  O Mίλτος Πασχαλίδης στον Real fm 97,8

      O Mίλτος Πασχαλίδης στον Real fm 97,8

    • Κορονοϊός: Κλειστές έως τις 11 Απριλίου οι πύλες του Αγίου Όρους

      Κορονοϊός: Κλειστές έως τις 11 Απριλίου οι πύλες του Αγ...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑