• Κορονοϊός: Πρόγραμμα για την υποστήριξη ασθενών με νευρολογικά νοσήματα από το ΕΚΠΑ

  1:51 μμ, Παρασκευή 27 Μάρ 2020 1:51 μμ, Παρασκευή 27 Μάρ 2020
  Ένα πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, όπως και των φροντιστών και οικογενειών τους, οργάνωσε και θα λειτουργήσει η Α' Νευρολογική Κλινική σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της υγείας των ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  -Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα.

  - Διαδικτυακό τόπο, όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας.

  Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής οι ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να έρχονται σε επαφή με ομάδα επιστημόνων υγείας από το Επιστημονικό προσωπικό της Α' Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Ο στόχος είναι να μη μείνουν αβοήθητοι οι ασθενείς με χρόνια νευρολογικά νοσήματα, αλλά και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το σύστημα υγείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

  Σημειώνεται ότι η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας δεν υποκαθιστά την επαφή που πρέπει να έχουν οι ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα με τον θεράποντα ιατρό τους. Οι οδηγίες που αφορούν το νόσημά τους και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν πρέπει να προέρχονται από τον θεράποντα ιατρό, εφ΄ όσον παρακολουθούνται σε άλλη δομή του Συστήματος Υγείας και όχι στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

  Ξεκινά στις 30 Μαρτίου - Πώς θα λειτουργεί

  Έναρξη και Διάρκεια προγράμματος: 30-3-20 ως 30-4-20 με δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις εξελίξεις

  Η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας λειτουργεί ως εξής:

  Για ιατρικά νευρολογικά θέματα:

  Ιατροί: ωράριο: 10:30-14:30 στα τηλ:

  1. 210-7289291

  2. 210-7289284

  3. 210-7289301

  4. 210-7289277

  Για διαδικαστικά θέματα, θέματα κοινωνικής μέριμνας και ψυχοκοινωνική υποστήριξη:

  Κοινωνικοί λειτουργοί: ωράριο 10.00-14.30βστο τηλ.: 210-7289215

  Ο διαδικτυακός τόπος όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας είναι:

  https://eginitio.uoa.gr/klinikes/a_neyrologiki_kliniki/ektakti_enimerosi_a_neyrologikis_klinikis_pandimia_koronoioy/

  Σημειωτέον ότι οι ασθενείς με Νευρολογικά Νοσήματα που ήδη παρακολουθούνται στα Ειδικά Ιατρεία της Α Νευρολογικής Κλινικής, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 210-7251315 και ώρες λειτουργίας 8πμ-3μμ. Είναι επίσης δυνατή η επικοινωνία με e-mail μέσω του: eidikaiatreianeurologias@eginitio.uoa.gr.

  «Παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τομέα της υγείας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων του ΕΟΔΥ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

  Ο Διευθυντής: Καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα