• Κορονοϊός-Πάτρα: Ελεγχόμενη η κατάσταση με τα κρούσματα, λέει ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος

  5:31 μμ, Κυριακή 15 Μάρ 2020 5:31 μμ, Κυριακή 15 Μάρ 2020

  Τη δεδομένη χρονική στιγμή η κατάσταση με τα κρούσματα στην Πάτρα είναι ελεγχόμενη, τονίζει ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πως «υπήρξε μία πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στο κύμα των περιστατικών κορονοϊού που έπεσε πάνω στην περιοχή μας».

  Σε δηλώσεις του, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην Πάτρα, ο κ. Γώγος εξέφρασε την συγκίνησή του για την αναγνώριση από την πλευρά των πολιτών, της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται». Όπως εξήγησε στην συνέχεια, σχετικά με την πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στο κύμα των περιστατικών κορονοϊού, «αυτή η ανταπόκριση αφορά όλες τις κατηγορίες των εμπλεκομένων, δηλαδή το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την επιτροπή του υπουργείου, την υγειονομική περιφέρεια και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο», προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί ενώθηκαν σε αυτή τη φάση για το καλό του λαού και την δημόσια υγεία, αφού υπήρξε μία άριστη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού».

  «Οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια, για την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε στην περιοχή μας», τόνισε. Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί, σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού, είπε ότι «αυτή τη στιγμή θα μπορούσε κανείς να πει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αφού έχει μπει μία σειρά σε σχέση με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, των ύποπτων επαφών και της ιχνηλάτησης», προσθέτοντας: «Περιμένουμε τις εξελίξεις, βρισκόμαστε σε μία καραντίνα και παρακαλώ πολύ τον κόσμο να υπακούσει στις εντολές, αλλά και στις προτάσεις που γίνονται μέχρι να λήξει αυτό το κύμα που έχει πέσει στα κεφάλια μας και έως ότου ηρεμήσουμε και μπορούμε να έχουμε τις δραστηριότητες που είχαμε».

  «Μέχρι τότε το μήνυμα είναι», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, «μείνετε σπίτι σας, να είστε σε επαφή με τους γιατρούς σας και εδώ είμαστε εμείς για οτιδήποτε σοβαρό χρειαστεί». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν υπάρχει εκτίμηση σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού, ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι «ακόμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, υπάρχουν διάφορα μοντέλα τα οποία δείχνουν την πορεία της επιδημίας, υπάρχει σίγουρα μία επιδημία μπροστά μας διάρκειας τουλάχιστον 6 με 8 εβδομάδων και ελπίζουμε στα μέσα Μαΐου με τέλη Μαΐου να έχουμε μία ύφεση και να πέσει η καμπύλη προς τα κάτω».

  «Αυτό που προσπαθούμε αυτή την στιγμή», συνέχισε ο καθηγητής, «είναι να μην υπάρχει αυτό το οξύαιχμο κύμα, όπου θα καταγράφουμε πάρα πολλά κρούσματα και θα έχουμε προβλήματα στην αντιμετώπισή τους, αλλά να επιβραδύνουμε την καμπύλη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και αυτό έχει συμβεί μέχρι τώρα, δηλαδή να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και με ανάπτυξη κλινών και με ανάπτυξη μονάδων εντατικής θεραπείας». Τέλος, ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την συγκίνησή του «για την αναγνώριση από την πλευρά των πολιτών της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται», η οποία όπως υπογράμμισε, «είναι ομαδική και αφορά τους πάντες».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα