• Ψυχοθεραπευτές σε κύκλωμα ναρκωτικών έπειθαν τα θύματά τους ότι οι ουσίες κάνουν... καλό στην υγεία

  12:18 μμ, Πέμπτη 19 Απρ 2018 12:18 μμ, Πέμπτη 19 Απρ 2018

  Μέχρι και ψυχοθεραπευτές βρίσκονταν ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Το κύκλωμα είχε μεριμνήσει έτσι ώστε να αποδεικνύει στους «πελάτες» του, τη χρησιμότητα των ναρκωτικών στην ψυχική τους υγείας.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ» οι ψυχοθεραπευτές του κυκλώματος ήταν δύο και οι συνεδρίες γίνονταν σε κτήμα ενός 62χρονου άνδρα στο Κορωπί καθώς και στο σπίτι ενός 48χρονου στην Πεύκη. Οι «γιατροί» κατά τη διάρκεια της συνεδρίας με τους τοξικομανείς τους χορηγούσαν ναρκωτικές ουσίες. Οι συνεδρίες κόστιζαν από 80 μέχρι 160 ευρώ την ωρα και συμμετείχαν πέντε με δέκα άτομα. Παράλληλα εάν κάποιος δεν ήθελε να είναι παρών στη συνεδρία τότε ο 62χρονος τον έφερνε σε επαφή με τον αρχηγό της σπείρας, ο οποίος τον προμήθευε με σκληρά ναρκωτικά.

  Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές στην Αττική οι αρχές κατάφεραν και συνέλαβαν 11 άτομα (9 Έλληνες και 2 Αλβανούς) ενώ αναζητούνται 3 ακόμα μέλη.

  Η σπείρα χωριζόταν σε τρεις πυρήνες

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής το κύκλωμα ήταν χωρισμένο σε τρεις πυρήνες. Στον πρώτο πυρήνα ο αρχηγός είχε επιφορτιστεί με την μεταφορά - εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης - MDMA) από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Ο υπαρχηγός ήταν ένας άνδρας 33 ετών, ο οποίος είχε υπό την ευθύνη του την αποθήκευση των ναρκωτικών. Την ίδια ώρα πέντε περιφερειακά μέλη είχαν επιφορτιστεί με το μοίρασμα στους «πελάτες».

  Ο δεύτερος πυρήνας είχε αρχηγό έναν 46χρονο που ήταν έγκλειστος στις φυλακές, ενώ το εκτελεστικό όργανο ήταν ένας 40χρονος, ο οποίος διακινούσε τα ναρκωτικά. Ο τρίτος πυρήνας είχε την ευθύνη της προμήθειας καθώς και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Το σπίτι ενός 28χρονου μέλους της σπείρας είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης. Ο συνδετικός κρίκος ήταν ένας 35χρονος άνδρας ο οποίος παραλάμβανε τα ναρκωτικά και τα αποθήκευε, ενώ μετά τα πωλούσε στους «πελάτες». Ο συλληφθείς διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες με τη βοήθεια συνεργατών του, τόσο από το σπίτι του όσο και σε διάφορα μαγαζιά της παραλιακής.

  Τι εντόπισαν οι αρχές

  Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε 18 σπίτια, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 24 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο με 61 δενδρύλλια κάνναβης, 200 γραμμάρια κοκαΐνης, 250 γραμμάρια κάνναβης, 15 παραισθησιογόνα μανιτάρια, μικροποσότητες ηρωίνης και ΜDMA, 12 ζυγαριές ακριβείας, 6.000 ευρώ, 9 αυτοκίνητα, 3 μοτοσυκλέτες και πολλά κινητά τηλέφωνα.

  Από την άλλη πλευρά το CNN Greece αποκαλύπτει τον τρόπο επικοινωνίας των μελών της σπείρας. Οι φράσεις τους ήταν κωδικοποιημένοι και έχουν ως εξής:

  Ηρωίνη: Τυρί

  Κοκαΐνη: Γάλα, κυρίες, γρήγορο

  Μπουκάλια υγρής κεταμίνης: άτομα, εισιτήρια

  LSD: χαρτάκια, γιαγιά.

  Γραμμάρια κάνναβης: Τετραγωνικά μέτρα. Κάνναβης υδροπονικές : xt, μοτέρ το καλό.

  Μανιτάρια: Μικρά

  Στις ατζέντες των εμπόρων ναρκωτικών υπήρχε ένα βαρύ πελατολόγιο, καθώς υπήρχαν άτομα τα οποία έκαναν χρήση ουσιών που τους προμήθευαν τα μέλη της σπείρας με δήθεν σκοπό της «ψυχοθεραπεία».

  Στις τηλεφωνικές συνομιλίες αποτυπώνονται και οι συνεννοήσεις για τις συγκεντρώσεις τους.

  Α. «Το βράδυ θα κάνουμε "κύκλο"...» Β. «Αύριο;»

  Α. «Ναι» Β. «Τι; Γιαγιά;» (εννοεί LSD)

  Α. «Ναι. Ποιοι;» Β. «Τελευταία ευκαιρία, μετά δεν έχει άλλη»

  Α. «Ποιοι;» Β. «Κάνω μια δώρο για να πάρουμε τα "μικρά"» (εννοεί μανιτάρια) Α. «Μμμμμμ.... Ποιοι άλλοι θα είναι;» Β. «Θα είναι ο Γιάννης φυσικά και...»

  Α. «Θα είναι σίγουρα ο Γιάννης ;» Β. «Ναι»

  Α. «Ναι σίγουρα» Β. «Και ο Σαμ..»

  Α. «Ωραίο ακούγεται ..» Β. «Ναι, ο Σαμ είναι ωραίος στους "κύκλους", πολύ ωραίος»

  Α. «Ναι, ναι τον πάω πολύ το Σαμ» Β. «Ε, ωραία λογικά έχει αρκετό για όλους» Σε αλλά σημεία των τηλεφωνικών συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταγράφονται οι επικοινωνίες των «πελατών» της σπείρας με τις απορίες τους για τα γραμμάρια και τη χρήση...

  Α. «Εντάξει το πρώτο το δεύτερο που ήθελα τώρα είναι να σου πω ότι δεν θυμάμαι τη δοσολογία.. Δεν θυμάμαι ποσό πρέπει να παίρνει ο καθένας. Μου το είχες πει αλλά εγώ δεν θυμάμαι» Β. Ακούμε 150

  Α. Ναι Β. «Σε περίπτωση μιάμιση με δυο ώρες δεν σας πιάνει. Αλλά 100»

  Α. «150 γραμμάρια;» Β. «Μικρογραμμάρια»

  Α. «Μικρογραμμάρια;» Β. «Milligram»

  A. «150 milligram ο καθένας;» Β.

  «Ναι» Α. «Ένα λεπτό 150 milligram o καθένας;» Β. «Ναι, ναι»

  Α. «Εντάξει θα πάω σήμερα να πάρω και μια ζυγαριά» Β. «Άντε με την ευχή μου και καλή αρχή»

  Α. «Απλά αυτό ρε παιδί μου φοβάμαι μην αυτό ρε παιδί μου να είναι ποιότητας... Κατάλαβες» Β. «Δεν με απασχολεί αυτό που μου λες καθόλου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις κάτι που να είναι στραβό γιατί είναι καλά δρομολογημένα για να ξυπνήσει όλη η ανθρωπότητα!!!» Η έδρα της συμμορίας ήταν το κέντρο της Αθήνας και πολλές φορές δέχονταν ακόμα και ειδικές παραγγελίες.

  Α. «Δε μου λες με τα "μικρά" (εννοεί μανιτάρια) που σου έφερα ούτε αυτό σε ενδιαφέρει;» Β. «Όχι άκου να δεις τα "μικρά" αυτά από ότι έχω παρατηρήσει λειτουργούν... Εγώ δεν την ακούω πλέον με τα μανιτάρια όπως την ακούτε εσείς. Εγώ τα μανιτάρια το γίνεται... Οποτεδήποτε εγώ έχω κάνει κάτι το οποίο χρειάζομαι να θεραπευτώ, παίρνω τα μανιτάρια και θεραπεύονται»

  Α. «Ναι το χρειάζεσαι αυτό» Β. «Είναι σα φάρμακο. Ε, προσωπικά επειδή ακόμα έχω κακοποιήσει τον εαυτό μου από την προηγούμενη ζωή μου, θα χρειαστώ αυτά που μου έφερες ήταν καταπληκτικά. Ευχαριστώ πολύ»

  Α. «Δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, με το άλλο δεν πολυθέλεις» Β. «Ναι, ναι. Δεν θέλω LSD κεταμίνη, και μπάφο. DMT μπορεί να ξαναπάρω θα δούμε. Αλλά προσωπικά δεν θέλω καθόλου αυτά... Αν μπορείς κάποια από τις επόμενες ημέρες να μου γυρίσεις τα χρήματα υπέροχα, αν δε μπορείς «χαρτάκια» (εννοεί LSD) «Το θέμα είναι να αφεθείς εσύ να δεις ποια λύση θα εμφανιστεί» Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών συνέλαβαν συνολικά 13 άτομα και εντόπισαν ποσότητες ναρκωτικών αλλά και ένα ολόκληρο εργαστήριο. Από την έρευνα τους προέκυψε ότι το βασικό μέλος των ναρκεμπόρων ταξίδευε συχνά στην Ολλανδία από όπου είχε κλείσει και τις τελικές συμφωνίες για τα ναρκωτικά.

  Α. «Πηγές καθόλου Ολλανδία;» Β. «Όχι ρε φίλε δεν πήγα ακόμη, τι να πάω να κάνω; Πήγα όταν έπρεπε να πάω να κανονίσω κάποιες δουλειές. Τώρα τις έχω κανονίσει και έρχονται μόνα τους»

  Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Μπαμ, Cnn Greece

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα