• Αμίαντος σε στρατόπεδο

  8:49 πμ, Τετάρτη 02 Μάι 2012 8:49 πμ, Τετάρτη 02 Μάι 2012

  Αντί για πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, το στρατόπεδο Καρατάσιου στη Θεσσαλονίκη εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τόσο των περιοίκων, όσο και των πολλών καθημερινών επισκεπτών του.

  Οπως επισημαίνει ο κ. Χιλιτίδης, «στο κομμάτι που δεν έχει περάσει ακόμη στην ευθύνη του δήμου Παύλου Μελά, αλλά παραμένει στη δικαιοδοσία του στρατού, υπάρχει κατεδαφισμένο κτίριο που είχε στέγη από πλάκες αμιάντου (τα γνωστά ελενίτ), οι οποίες κείτονται σπασμένες στο έδαφος, τριμμένες σε πολλά σημεία σε σκόνη που την παρασέρνει ο άνεμος».

  Σε επισκέψη στο στρατόπεδο, μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο υποψήφιος βουλευτής παρατήρησε ίχνη από άρματα μάχης να έχουν περάσει πάνω απότις πλάκες αμιάντου, «προφανώς χωρίς επίγνωση της επικινδυνότητας για την υγεία από τα σύννεφα σκόνης που σηκώνονται!».

  Πληροφορίες από ανθρώπους που επισκέπτονται καθημερινά το χώρο του στρατοπέδου αναφέρουν ότι τα άρματα που παραλαμβάνονται μετά την επισκευή τους δοκιμάζονται σε εκείνο το σημείο, όπου υπάρχουν εκτεθειμένες οι πλάκες αμιάντου. Καθημερινά πολλοί πολίτες επισκέπτονται το χώρο, παρότι ένα μέρος του είναι υποτυπωδώς περιφραγμένο, με ζώα συντροφιάς, κάνουν γάμους στην εκκλησία του, ενώ δίπλα είναι και το πάρκο, όπου παίζουν παιδιά, αλλά και οι περιαστικές καλλιέργειες. Επισημαίνουν ότι οι δοκιμές αρμάτων θα μπορούσαν να γίνονται σε άλλο σημείο.

  Πηγή: agelioforos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα