• "Θέλουν να μας υποβαθμίσουν"

  1:10 μμ, Πέμπτη 05 Απρ 2012 1:10 μμ, Πέμπτη 05 Απρ 2012

  Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, μίλησε στο metrogreece.gr για την πρόταση δημιουργίας στρατοπέδων υποδοχής λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Αυτό γίνεται για να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο μία περιοχή, να πέσουν οι τιμές των οικοπέδων και να αποτελέσουν λεία των διαφόρων μεσιτών".

  Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι δεν πρέπει να γίνει το στρατόπεδο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα;

  Σε ένα πανεπιστημιακό χώρο, όπως είναι τα κτίρια της αστυνομικής σχολής, το υπουργείο θέλει να μεταφέρει τους μετανάστες. Εάν βάλουμε εκεί τους λαθρομετανάστες, τότε όλοι αυτή η κατάσταση θα τροποποιηθεί, δεν θα είναι πλέον πανεπιστημιακός χώρος, θα είναι κάτι σαν νοσοκομειακό κατάστημα. Το σωφρονιστικό κατάστημα για να γίνει χρειάζεται ειδικές άδειες.

  Υπάρχουν υποδομές σε αυτό το μέρος;

  Τα κτίρια αυτά τα είχαμε για να μένουν οι αστυνομικοί του 2004. Είναι κτίρια τα οποία έχουν παράθυρα, τζάμια, πορσελάνινα είδη υγιεινής, κεραμικά πλακάκια. Ένας απεγνωσμένος άνθρωπος αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σαν όπλα σε περίπτωση που οι αρχές προσπαθήσουν να τους μεταφέρουν στις χώρες τους. Επίσης όλος ο χώρος αυτός συνορεύει με τον ιστό της πόλης. Δεν μπορεί να έχουμε τέτοιους χώρους σε επαφή με σπίτια. Όλα αυτά θα φέρουν μία περαιτέρω υποβάθμιση στο δήμο των Αχαρνών. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε όλο που συμβαίνει. Το έχουμε χρέος στους προγόνους μας αλλά και στα παιδιά μας.

  Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε;

  Εμείς σκοπεύουμε να αντιδράσουμε. Έχουμε ήδη αντιδράσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε πόλεμο. Αντιδρούμε με τις ανακοινώσεις που κάνουμε στον τύπο και με τις συναντήσεις που έχουμε με τους βουλευτές.

  Χθες είχατε μία συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Τι σας είπε;

  Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήθελε να μας ενημερώσει. Μας είπε ότι αυτό θα είναι μόνο για ένα χρόνο και θα φιλοξενεί μόνο 1000 λαθρομετανάστες. Είναι τέτοια η κατάσταση, που δεν ξέρω αν θα είναι πάλι υπουργός ο κ. Χρυσιχοΐδης και φοβάμαι ότι θα γίνει η κατάσταση μόνιμη.

  Σε περίπτωση που δεν ακουστούν αυτά που λέτε και αποφασίσουν να δημιουργήσουν εκεί το στρατόπεδο φιλοξενίας μεταναστών, τι θα κάνετε;

  Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει αντιληπτό από τους αρχηγούς των κομμάτων ότι δεν πρέπει να γίνει εδώ. Χώρους δεν έχει μόνο το Μενίδι. Έχει και το Ρουφ. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί δεν το κάνουν στο Ρουφ, στα Βριλήσσια, στην Αγία Παρασκευή, στη Βάρη. Υπάρχουν μέρη για να το κάνουν. Ανοίγει η όρεξη κάποιον να υποτιμήσουν ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη περιοχή. Εμείς θα πολεμήσουμε με το δίκιο και όχι με άλλα μέσα. Αυτό γίνεται για να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο μία περιοχή η οποία είναι πλούσια. Βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας, θέλουν να υποτιμήσουν τους Θρακομακεδόνες, τη Βαρυμπόμπη και κατ’ επέκταση το δήμο Αχαρνών. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να πέσουν οι τιμές των οικοπέδων και να αποτελέσουν λεία των διαφόρων μεσιτών.

  Πηγή: metrogreece.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα