• 8 συλλήψεις για το οπλοστάσιο

  2:35 μμ, Τετάρτη 04 Απρ 2012 2:35 μμ, Τετάρτη 04 Απρ 2012

  Εντάλματα σύλληψης για οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των όπλων τα οποία εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία στη Λούτσα, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου προσήχθησαν σήμερα ένας 56χρονος και μία 49χρονη.

  Εναντίον των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

  Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004) οπότε μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό να τα διακινήσουν εντός Ελλάδας.

  Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να έφτασε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με εμφανιζόμενο παραλήπτη 53χρονο δικηγόρο από τα Σπάτα, επιφανές πρόσωπο στην περιοχή, καθώς είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ' Εθνική. Ο εν λόγω δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995- 1998 και 1998- 2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις.

  Υπενθυμίζεται ότι τα επίμαχα όπλα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στη Λούτσα. Ο κύριος όγκος των ευρημάτων ήταν- πακεταρισμένα σε κουτιά όπλα- κυρίως καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής. Τα ευρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εξεταστούν τα όπλα και μέσω βαλλιστικού ελέγχου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα