• ΒΙΝΤΕΟ-Το μελιτζάzz πηγαίνει Λατινική Αμερική

  1:05 μμ, Τετάρτη 25 Ιουν 2014 1:05 μμ, Τετάρτη 25 Ιουν 2014

  ΒΙΝΤΕΟ-Το μελιτζάzz πηγαίνει Λατινική Αμερική

  Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ, είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς.

  Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

  Αφορμή και οδηγός η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

  Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

  Η θεματολογία του φεστιβάλ, εμπνεόμενη από τους φιλοξενούμενους τόπους, περιλαμβάνει τα πάντα. Μέχρι και το 2013 είχαμε από ρεμπέτικο, oriental, flamenco και σέρβικα χάλκινα, μέχρι gypsy swing, jazz, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα και πολλά άλλα.

  2014 Μελιτζάzz Goes America Latina

  Φέτος η εξωστρεφής τσακώνικη μελιτζάνα ταξιδεύει μακριά, στη Λατινική Αμερική. Επισκέπτεται τις πατρίδες των πολύ καλών της φίλων, της πατάτας από το Περού και της τομάτας από το Μεξικό, που τα λένε συχνά στο μπριάμ, το τουρλού, τον μουσακά, τις σάλτσες. Και μαζί τους συναντά και άλλους λατινοαμερικάνους φίλους, όπως το καλαμπόκι, το κακάο, η σοκολάτα, ο καφές.

  Η τσακώνικη μελιτζάνα φέρνει στο Λεωνίδιο πολλά πράγματα από τις χώρες των φίλων της:

  • αργεντίνικο tango,

  • κουβανέζικη salsa,

  • βραζιλιάνικη samba, capoeira και maculele,

  • latin των Άνδεων,

  • παραδοσιακούς χορούς της Τσακωνιάς αλλά και της Λατινικής Αμερικής

  • jazz και latin jazz

  • κινηματογραφικές ταινίες

  • Dj set

  • μαθήματα χορού tango και σαμπαθεραπείας

  • εκθέσεις γελοιογραφίας, φωτογραφίας, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και προϊόντων

  • γεύσεις και γαστρονομία

  • παιδικές δραστηριότητες

  • ενδιαφέροντες πειραματισμούς και μίξεις.

  Ξεφεύγοντας από τα όρια της Μεσογείου που κινείτο τα τελευταία χρόνια, το μελιτζάzz ανοίγεται στον κόσμο, παραμένοντας ένα θεματικό φεστιβάλ που εξερευνά μουσικές, χορούς, πολιτισμούς και γεύσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου, μέσα στα σοκάκια του Λεωνιδίου.

  Στο λεξικό

  μελιτζάzz, το [ουσ.]: [1] είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι, [3] ethno-jazz φεστιβάλ της Τσακωνιάς, με οικοδεσπότη το Λεωνίδιο και φιλοξενούμενους τους πολιτισμούς του κόσμου, με τις μουσικές, τους χορούς, τις γεύσεις και τις χαρές τους, [4] το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ!

  Καούρ εκάνατε τα γιορτά νάμου!

  Καλώς ήλθατε στη γιορτή μας.

  Πληροφορίες

  Web site www.melitzazz.gr

  E-mail melitzazz.festival@gmail.com

  Social media facebook.com/melitzazz twitter.com/melitzazz youtube.com/melitzazz

  Τηλ. 27570.22807

  Διαβάστε επίσης

  Η Ελλάδα των πολλών ανισοτήτων

  ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Μάικλ Τζάκσον-5 χρόνια μετά θάνατον "πουλάει"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα