• Ειδικοί Φρουροί: Ατυχής η ανακοίνωση του Μαξίμου

  6:14 μμ, Τετάρτη 19 Φεβ 2014 6:14 μμ, Τετάρτη 19 Φεβ 2014

  Ειδικοί Φρουροί: Ατυχής η ανακοίνωση του Μαξίμου

  «Ατυχή» χαρακτηρίζει το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά την μη περαιτέρω φορολόγηση του επιδόματος επικινδυνότητας. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «Είναι πραγματικά τραγελαφικό να δίνεται εντολή να μην φορολογηθεί ένα επίδομα επικινδυνότητας που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και απολύτως φυσιολογικό να χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοι μας το γεγονός ως εμπαιγμό». Στη συνέχεια της ανακοίνωσης το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών καταγγέλλει πως «Οι υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν παίρνουν κανένα επίδομα επικινδυνότητας αφού είναι σε όλους γνωστό ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο από την Ελληνική Πολιτεία».

  Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

  «Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού για εντολή που έδωσε να μην φορολογηθεί περαιτέρω το επίδομα επικινδυνότητας των ένστολων και μάλιστα σε διευκρίνιση αναφέρονται και οι μέτοχοι του επιδόματος αυτού μεταξύ των οποίων και τα μέλη μας που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

  Είναι πραγματικά τραγελαφικό να δίνεται εντολή να μην φορολογηθεί ένα επίδομα επικινδυνότητας που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και απολύτως φυσιολογικό να χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοι μας το γεγονός ως εμπαιγμό .

  Οι υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν παίρνουν κανένα επίδομα επικινδυνότητας αφού είναι σε όλους γνωστό ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο από την Ελληνική Πολιτεία.

  Ωστόσο κ. Πρωθυπουργέ εάν εσείς επιθυμείτε να χαρακτηριστεί έως επικίνδυνη η εργασία μας και δώσετε στους υπηρετούντες στην ΔΙ.ΑΣ το ανάλογο επίδομα εμείς με χαρά θα δεχτούμε την επιπλέον φορολόγηση.

  Έως τότε όμως , θα ήταν σώφρον να πείτε στους συνεργάτες σας να μην εμπαίζουν χιλιάδες συναδέλφους μας, σε μια υπηρεσία που έχει θρηνήσει αρκετούς νεκρούς και τραυματίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, αναφέροντας ίσως για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, ότι τους απαλλάσσει από την επιπλέον φορολόγηση του επιδόματος που δεν παίρνουν.

  Γενικότερα οι ένστολοι αλλά κυρίως οι συνάδελφοι που εκτελούν καθήκοντα δικυκλιστή υποφέρουν από ένδεια μέσων και εξοπλισμού, αλλά κυρίως αυτοπεποίθησης , αφού οι περικοπές, τους αφαιρούν κάθε μέρα κομμάτια της αξιοπρέπειας τους.

  Μετά από την λίαν επιεικώς χαρακτηριζόμενη, ατυχή ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, ίσως θα ήταν χρήσιμη ενός είδους αυτοκριτική, με σκοπό την έναρξη διαδικασιών και αποφάσεων για την αποκατάσταση της αδικίας».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα