• Δ. Αθηναίων-Οργισμένη αντίδραση υπαλλήλων

  11:23 πμ, Δευτέρα 18 Νοε 2013 11:23 πμ, Δευτέρα 18 Νοε 2013

  Δ. Αθηναίων-Οργισμένη αντίδραση υπαλλήλων

  «Το έγγραφο της "καταγγελίας" που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το γραφείο τύπου του Yπουργού Εσωτερικών δεν έχει καμία σχέση με συναδέλφους της υπηρεσίας μας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του τμήματος Διοικητικής Εξυπηρέτησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του δήμου Αθηναίων, σε απάντηση της ανώνυμης καταγγελίας που περιήλθε στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

  Η επιστολή:

  «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την οργή μας, αλλά και να θέσουμε ορισμένα ζητήματα για όσους επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν μια ανώνυμη καταγγελία η οποία έφερε την υπογραφή «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».

  Εμείς, οι εργαζόμενοι του Τμήματος Διοικητικής Εξυπηρέτησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του Δήμου Αθηναίων (όπως είναι και το κανονικό όνομα της υπηρεσίας, κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι φερόμενοι ως «καταγγέλοντες εργαζόμενοι»), δηλώνουμε ότι το έγγραφο της «καταγγελίας» που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το γραφείο τύπου του Yπουργού Εσωτερικών δεν έχει καμία σχέση με συναδέλφους της υπηρεσίας μας. Οι προφανέστατες ανακρίβειες και ψεύδη τα οποία διατυπώνονται στη συγκεκριμένη «καταγγελία», πέρα από το στόχο να πλήξουν το κύρος και την ακεραιότητα συγκεκριμένων συναδέλφων, έρχονται να δώσουν «χείρα βοηθείας» σε όσους απεργάζονται το νέο γύρο απολύσεων και επίθεσης στους εργαζόμενους, ειδικά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  Οι φερόμενοι ως «εργαζόμενοι» στην υπηρεσία μας «ξέχασαν» να αναφερθούν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε καθημερινά. Σε ένα εξειδικευμένο και απαιτητικό αντικείμενο, όπως είναι η εξυπηρέτηση των υπηκόων τρίτων χωρών, στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, με ένα διαρκώς μειούμενο προσωπικό, με ατελείωτες ουρές, ειδικά σε περιόδους όπου η νομοθεσία προέβλεπε νομιμοποιήσεις υπηκόων τρίτων χωρών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο το εσωτερικό πρωτόκολλο της υπηρεσίας μας προσεγγίζει τον όγκο των 100.000-130.000 εξυπηρετούμενων, με ένα τεράστιο εσωτερικό κύκλο εργασιών και με προσωπικό που δεν υπερβαίνει τους 22 συναδέλφους.

  Οι φερόμενοι ως «εργαζόμενοι» στην υπηρεσία μας «ξέχασαν» να αναφερθούν επίσης στα πολλά περιστατικά όπου η υπηρεσία εντόπισε και παρέπεμψε στις αρχές περιπτώσεις κατοχής και κατάθεσης πλαστών εγγράφων με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοί μας να επιβαρύνονται πέρα από την καθημερινή τους εργασία και με συχνές εμφανίσεις στα δικαστήρια ως μάρτυρες σε όλες αυτές τις υποθέσεις.

  Οι φερόμενοι ως «εργαζόμενοι» στην υπηρεσία μας «ξέχασαν» επίσης να αναφερθούν ότι ακόμα και συγκεκριμένα περιστατικά παραβατικότητας υπαλλήλων κατά το παρελθόν, αντιμετωπίστηκαν με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης της υπηρεσίας παίρνοντας το δρόμο της προβλεπόμενης πειθαρχικής διαδικασίας, καταλήγοντας στη δικαιοσύνη.

  Ως εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε αναφορικά με το ποιες, πολιτικές η μη, μικρότερες ή μεγαλύτερες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η συγκεκριμένη «καταγγελία». Είμαστε απολύτως βέβαιοι ωστόσο ότι οι συγκεκριμένοι «καλοθελητές» έρχονται για να βάλουν ακόμα ένα λιθαράκι στον, επιχειρούμενο εδώ και καιρό, μαζικό διασυρμό και την πλήρη απαξίωση του δημόσιου τομέα, και των εργαζομένων σε αυτόν. Πρόθυμοι συνοδοιπόροι τους φυσικά και όσοι επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν μια ανώνυμη καταγγελία κατ αυτό τον τρόπο. Το τεκμήριο της αθωότητας, θεμέλιο υποτίθεται του νομικού μας πολιτισμού, έχει πάψει να ισχύει για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι καθημερινά «λυντσάρονται» πολύπλευρα από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

  Κλείνοντας αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι εμείς δεν είμαστε ανώνυμοι. Είμαστε οι εργαζόμενοι του Τμήματος Διοικητικής Εξυπηρέτησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του Δ. Αθηναίων και τα ονόματα με τις υπογραφές μας σε αυτό το κείμενο είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία μας για όποιον τα ζητήσει».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα