• Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι της "Ελληνικός Χρυσός"

  8:06 μμ, Δευτέρα 29 Απρ 2013 8:06 μμ, Δευτέρα 29 Απρ 2013

  Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι της "Ελληνικός Χρυσός"

  Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός - Μεταλλεία Χαλκιδικής». Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές από μερίδα συγχωριανών τους, που εναντιώνεται στην επένδυση χρυσού στην περιοχή τους.

  Όπως αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά, την οποία συνυπογράφει και το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής), δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, στη είσοδο του χωριού, την ώρα που μετέβαιναν στις δουλειές τους.

  «Ομάδα τουλάχιστον 15 ατόμων που φορούσαν φουλ-φέις - κουκούλες μάς σταμάτησαν το πρωί και μας απείλησαν ότι εάν δεν επιστρέψουμε με τις παραιτήσεις μας δεν θα μας επέτρεπαν να γυρίσουμε στα σπίτια μας», είπε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Μαύρη Πέτρα», ενός εκ των τριών σωματείων, 'Αγγελος Δεληγιόβας. Μίλησε, μάλιστα, για «κατάσταση τρομοκρατίας, την οποία, όπως κατήγγειλε, υφίστανται οι εργαζόμενοι.

  Από την πλευρά του, ο Τόλης Παπαγεωργίου, κάτοικος της Ιερισσού και πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου (που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης), διέψευσε ότι οι εργαζόμενοι δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές. «Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην οποία οι εργαζόμενοι από την Ιερισσό υποστηρίζουν ότι απειλήθηκαν να μην μπουν και να μην βγουν από το χωριό. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς. Αυτοί οι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, θεωρούνται ανεπιθύμητοι στο χωριό», επισήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα