• Δύο υπουργεία για το "Σπίτι του ηθοποιού"

  9:00 μμ, Τρίτη 26 Μάρ 2013 9:00 μμ, Τρίτη 26 Μάρ 2013

  Δύο υπουργεία για το "Σπίτι του ηθοποιού"

  Στις 15 Απριλίου στις 7.00 μμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στο Σπίτι του Ηθοποιού στα Κ.Πατήσια.

  Το μεγάλο όνειρο της ηθοποιού Άννας Φόνσου γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Το Σπίτι του Ηθοποιού που επί 20 χρόνια η Άννα Φόνσου προσπαθούσε να ολοκληρώσει, ξεκινάει τη λειτουργία του καθώς σήμερα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει άπορους ηθοποιούς με έντονα οικονομικά προβλήματα.

  Η κ. Φόνσου μίλώντας στο metrogreece.gr μας εξήγησε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού και το τ. ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να χτίσει από την αρχή το κτίριο που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Παναθηναίων στα Πατήσια. Πρόκειται για ένα Ίδρυμα Κοινωφελές – Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας.

  Το αρχικό κεφάλαιο του Ιδρύματος όμως το έβαλε η Άννα Φόνσου προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το όνειρο ζωής. Στο κτίριο διαμορφώθηκαν ξενώνες όπου φιλοξενούνται ηθοποιοί ενώ διαμορφώθηκαν χώροι συγκέντρωσης και αναψυχής.

  Όπως μας είπε η ίδια από τους πρώτους που θα φιλοξενηθούν εκεί είναι ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Ανδρέας Ντούζος, αλλά και αρκετοί άλλοι ηθοποιοί που τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση.

  * Το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ: Θήρας & Αλκαμένους 175, Κάτω Πατήσια, τηλ.: 210 5226132 & 210 5226134

  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άννα Φόνσου ,Αντιπρόεδρος: Νίκος Μπακογιάννης, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τρύφων Παπουτσής ,Ταμίας: Τζένη Ζαχαροπούλου

  ΜΕΛΗ: Κώστας Βαγιανός,Νίκος Βερλέκης,Μέλπω Ζαρόκωστα,Ελένη Ράντου,Ελένη Ροδά,Μάρκος Σεφερλής,Ζωή Φυτούση

  ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ(αλφαβητικά ): Αρβελέρ Ελένη, Θεοδωράκης Μίκης, Θεοφίλου Δημήτρης, +Ηλιάδης Φρίξος, +Κακογιάννης Μιχάλης, +Καλλέργης Λυκούργος, +Καμπανέλλης Ιάκωβος, Μερκούρης Σπύρος, Μετζικώφ Γιάννης, Μπαμπινιώτης Γιώργος, Παναγιωταρέα Άννα, Παπαπετρόπουλος Δημήτρης, +Πλωρίτης Μάριος, Φασιανός Αλέκος

  Πηγή: metrogreece.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα