• Εμπρησμός ΜΑΡΦΙΝ: Κατηγορούμενος αμφισβητεί τη δικογραφία

  7:15 μμ, Παρασκευή 01 Φεβ 2013 7:15 μμ, Παρασκευή 01 Φεβ 2013

  Εμπρησμός ΜΑΡΦΙΝ: Κατηγορούμενος αμφισβητεί τη δικογραφία

  Αμφισβητεί τα στοιχεία της δικογραφίας, για τον εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ, ο 32χρονος που αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα οδηγηθεί η όχι στην φυλακή.

  Αμφισβητεί τα στοιχεία της δικογραφίας, τόσο το φωτογραφικό υλικό, όσο και την ανώνυμη επιστολή που τον «έφερε» κατηγορούμενο για τον εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ, ο 32χρονος που αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα οδηγηθεί η όχι στην φυλακή.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από την Αστυνομία με μια ανώνυμη επιστολή πολίτη, που, όπως αναφέρει, είναι ανίσχυρη νομικά.

  Στην επιστολή σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος και άλλα 2 άτομα που κατονομάζονται, ήταν «επικεφαλής» των επεισοδίων στην Κερατέας και «μπροστάρηδες στο κάψιμο της τράπεζας».

  Φέρεται, επίσης, να επισημαίνει ο 32χρονος, πως ο ανακριτής της υπόθεσης έλαβε αρνητική απάντηση όταν ζήτησε, τον περασμένο Νοέμβριο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ),να ταυτοποιήσει φωτογραφίες του με αυτήν του μασκοφόρου δράστη του εμπρησμού.

  Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, στις 6 Νοεμβρίου, η ΔΕΕ ανέφερε προς το 2ο Ανακριτή:

  «Εξαιτίας της χαμηλής ποιοτικής επάρκειας των φωτογραφιών και των καλυμμένων χαρακτηριστικών δεν επιτρέπεται η διενέργεια οποιασδήποτε συγκριτικής εργαστηριακής εξέτασης».

  Ο κατηγορούμενος επικαλείται φωτογραφίες του από κάμερες ασφαλείας, στις οποίες φαίνεται στις 13.44 μ.μ. της ημέρας εκείνης, να βρίσκεται στην Ομόνοια και να φορά διαφορετικά ρούχα από αυτά που φορά σε φωτογραφίες ο δράστης, στις 14.00 μμ έξω από την ΜΑΡΦΙΝ.

  Οι επίμαχες φωτογραφίες του κατηγορουμένου, τον δείχνουν να φορά σκούρου χρώματος τζόκεϊ, μαύρο πουκάμισο, ανοιχτό τζιν παντελόνι, χωρίς σακίδιο, με κράνος στο χέρι και να έχει ακάλυπτο πρόσωπο.

  Η φωτογραφία του δράστη, έξω από την ΜΑΡΦΙΝ, τον απεικονίζει με τζόκεϊ χρώματος μπεζ, μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι και από μέσα άσπρο μπλουζάκι, σκούρο παντελόνι, να έχει καλυμμένο πρόσωπο και να φέρει σακίδιο.

  Από τους έξι αστυνομικούς που έχουν καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μόνο φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα χαρακτηριστικά και ο σωματότυπος του κατηγορουμένου μοιάζουν με αυτά του δράστη.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα