• "Καμπανάκι" από τον Πέτσα: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

  3:07 μμ, Πέμπτη 30 Ιουλ 2020 3:07 μμ, Πέμπτη 30 Ιουλ 2020

  Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. "Η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες. Υπάρχει, ωστόσο, αύξηση κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που οφείλεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης" τόνισε. Όπως είπε, η κυβέρνηση εντατικοποίησε τους ελέγχους. Συγκεκριμένα, χθες έγιναν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 1.178 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 97 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ.

  Επιπλέον, αποφασίστηκε η επέκταση την υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς άλλους χώρους. Σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων και λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ασανσέρ. Απευθύνει ταυτόχρονα ισχυρή σύσταση για την χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και μια υπενθύμιση. Αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Λέμε όχι στο συνωστισμό. Δεν γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι, αν αποφεύγουμε αυτή την περίοδο τις κοινωνικές συναθροίσεις. Κρατάμε αποστάσεις, αλλά αγαπάμε το ίδιο, φίλους και γνωστούς, που συναντάμε μετά από καιρό. Τηρούμε σχολαστικά τις συστάσεις των ειδικών. Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμη τον πόλεμο. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε" ανέφερε ο κ.Πέτσας.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό, που πραγματοποιείται υπό τον Πρωθυπουργό και στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, Καθηγητής Επιστήμης των δεδομένων.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιορισμών καθώς όταν ρωτήθηκε αν εξετάζονται πιο δραστικά μέτρα, όπως τοπικά ή τμηματικά lockdown, απάντησε χαρακτηριστικά "όλα αυτά είναι μέσα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού". "Αναπροσαρμόζουμε το σχέδιο μας και λαμβάνουμε όποιο μέτρο απαιτείται έχοντας υπόψη την εισήγηση των ειδικών για να αναχαιτίσουμε τον κορονοϊό και να προστατέψουμε την κοινότητα από τη διασπορά" τόνισε ο κ. Πέτσας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα