• Γεννηματά: Απαιτείται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Ζούμε κρίσιμες στιγμές - ΒΙΝΤΕΟ

  7:37 μμ, Τετάρτη 22 Ιουλ 2020 7:37 μμ, Τετάρτη 22 Ιουλ 2020

  Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην συνεδρίαση για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής που αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν σαφής: «Είναι σημαντικές και ανάγκες οι αυριανές κατ’ ιδίαν συζητήσεις αλλά δεν αρκούν. Το επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά έχει έρθει η ώρα κ. Μητσοτάκη μετά από αυτές τις εξελίξεις να συνεδριάσει επιτέλους το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γιατί τώρα είναι η ώρα της ομοψυχίας».

  «Αφήστε την μυστική διπλωματία και την αλαζονική λογική της αυτάρκειας της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ακόμη η κα. Γεννηματά.

  «Τώρα προτεραιότητα έχει η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα μας για αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχει ευθύνη ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αρνείται πεισματικά όλο αυτό το διάστημα το διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα είχαμε διαμορφώσει μια εθνική γραμμή, θα είχαμε δημιουργήσει ένα αραγές εσωτερικό μέτωπο, θα ήταν ισχυρή η φωνή μας, θα καταλάβαιναν όλοι ότι δεν αστειευόμαστε, ότι είμαστε αποφασισμένοι αλλά μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα και αποτελεσματικοί στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων», είπε ακόμη η κα. Γεννηματά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου την οποία έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι ο κ. Τσίπρας παζαρεύει την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή την κρίσιμη ώρα για τα εθνικά θέματα.

  «Θεωρώ αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα την δημοκρατία μας την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει αυτή την ώρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Το Κίνημα αλλαγής είναι εδώ είναι αποφασισμένο και είναι προτεραιότητά μας να είμαστε καταλύτης για να διασφαλίσουμε την ενότητα του έθνους και του λαού στις τόσο κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας. Ειναι χαραγμένο στο DNA της δικής μας παρατάξης ναι η δική μας παράταξη είναι η πατριωτική παράταξη που πάντα έβαζε το συμφέρον του λαού και του τόπου πάνω από μικροκομματικά συμφέροντα», επισήμανε.

  «Zούμε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πορεία του τόπου μας η τουρκική επιθετικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Πριν από λίγες μέρες η Ευρώπη για άλλη μια φορά δυστυχώς έστειλε τις ελληνικές καλένδες την συζήτηση για τις ενέργειες της Τουρκίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: « Αποδείχτηκε ότι κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και την οδηγεί σε νέες παράνομες και επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ελπίζω τώρα μετά από αυτές τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός να αντιλαμβάνεται ότι οι κυρώσεις για τις οποίες μιλούσαμε έπρεπε ήδη να έχουν συζητηθεί και έπρεπε ήδη να έχουν επιβληθεί. Μονάχα αυτό καταλαβαίνει η Τουρκία».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα