• Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: Να ενημερώσει ο Μητσοτάκης τη Βουλή και να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ

  12:09 μμ, Τετάρτη 22 Ιουλ 2020 12:09 μμ, Τετάρτη 22 Ιουλ 2020

  Παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το πόρισμα της Προανακριτικής με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία. "Δεν μπορεί να κρύβεται. Δεν μπορεί να είναι άδεια τα έδρανα σήμερα" είπε χαρακτηριστικά. "Αφού αρνείται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ, να έρθει εδώ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της χώρας για να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει επίσης τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για να αποφασιστούν "έστω και εκ των υστέρων" κυρώσεις προς την Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Διότι, όπως είπε, δεν απειλούν να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα. 

  "Από χθες το μεσημέρι έχει βγει ολόκληρος ο τουρκικός στόλος στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Άνω των 40 πολεμικών τουρκικών πλοίων βρίσκονται νότια της Ρόδου και δυτικά του Καστελόριζου, προφανώς για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά σε έρευνες του τουρκικού ερευνητικού Ορούτς Ρέις, που έχουν προαναγγελθεί με Navtex της τουρκικής πλευράς σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και όχι σε αμφισβητούμενα ύδατα" σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. "Συνεχίζετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό ακόμα και σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας συμφέροντα" υπογράμμισε.  

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι από χθες, όλη την ημέρα, το υπουργείο Άμυνας εξέπεμπε σήματα συναγερμού και όλα τα Μέσα γέμισαν με "διαρροές", "οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όμως, μένουν χωρίς επίσημη ενημέρωση και οι πολιτικές δυνάμεις το ίδιο".

  "Εενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο εξ' όσων μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις. Γιατί αρνείται; Για να μη δραματοποιήσει, λέει, την κατάσταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δραματοποιήσει από όσο είναι;", σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι "η ψύχραιμη αντιμετώπιση επιβάλει τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για να συντονιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών". "Αλήθεια, ποιο μήνυμα στέλνετε στην άλλη πλευρά με αυτήν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά;" κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα