• Πέτσας: Βαθιά πληγή στη Δημοκρατία οι καταγγελίες Καλογρίτσα - Τι είπε για τη λίστα με τα ΜΜΕ - ΒΙΝΤΕΟ

  1:25 μμ, Τετάρτη 08 Ιουλ 2020 1:25 μμ, Τετάρτη 08 Ιουλ 2020

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις καταγγελίες Καλογρίτσα έκανε λόγο για μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία.

  “Δεν βλέπω κάποιο θέμα Καλογρίτσα. Βλέπω μια συνέχεια αποκαλύψεων γύρω από ένα παρακράτος, που όλα αυτά τα στοιχεία συντείνουν στο γεγονός ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα υπήρχε ένα παρακράτος που είχε να κάνει με παραδικαστικά κυκλώματα, με προσπάθεια άλωσης των ΜΜΕ και μια προσπάθεια δημιουργίας ενός καθεστώτος προκειμένου να μείνει στην εξουσία μια ομάδα ανθρώπων, η οποία κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αγωνία του κόσμου μέσα στην οικονομική κρίση, να πάρει την εξουσία και ήθελε να παραμείνει σε αυτή με κάθε τρόπο. Είναι μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας... Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους”, είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί.

  “Ο κ. Τσίπρας είχε μια ευκαιρία να αποπέμψει τον κ. Παππά από την Κ.Ο. του κόμματός του προκειμένου να δείξει ότι δεν τον ακουμπά αυτό το ζήτημα. Αντιθέτως, παίρνοντάς αγκαλιά χθες τον κ. Παππά δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του και επομένως προσπαθεί να έχει μία διάχυση ευθύνης στο κόμμα του και στην παράταξη του προκειμένου να προστατευθεί όχι μόνο ο κ. Παππάς, που ήταν ο στενότερος συνεργάτης του αλλά ενδεχομένως και ο ίδιος” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που δόθηκαν στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είχαμε μία πρωτοφανή κατάσταση με τον κορονοϊό, κανείς από εμάς δεν έχει ζήσει τέτοια κατάσταση. Διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει να κάνει με την ενημέρωση του κοινού και κάναμε μια εκστρατεία ενημέρωσης σε περίπου 2,5 μήνες σε πάνω από 1.200 μέσα σε όλη την επικράτεια. Αυτή η καμπάνια ενημέρωσης έσωσε ζωές... Αυτά τα χρήματα είχαν να κάνουν με μία διαφημιστική εκστρατεία δεν πήγαν σε Μέσα Ενημέρωσης για να στηρίξουν Μέσα Ενημέρωσης. Αγόρασαν τηλεοπτικό χρόνο, ραδιοφωνικό χρόνο, καταχωρήσεις, δηλαδή αυτό που δίνει ένα Μέσο Ενημέρωσης, χώρο ή χρόνο να προβληθούν μηνύματα... Κάναμε μια διαδικασία με πλήρη διαφάνεια, δώσαμε στη δημοσιότητα ποια Μέσα συμμετείχαν, τι ποσά πήραν. Και επομένως αυτό το ζήτημα κατέληξε να ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση όλων των τυπικών διαδικασιών και τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο που έπρεπε να γίνει ότι όντως έγιναν αυτές οι καταχωρήσεις, αυτές οι αναρτήσεις για τις οποίες πληρώθηκαν όλα τα Μέσα που συμμετείχαν”.

  Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι “για δεύτερη φορά προσβάλει τους δημοσιογράφους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάντα κάποιος άλλος, υπάρχει πάντα ένας εχθρός”.

  Κληθείς να σχολιάσει τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε έχει καταδικαστεί πολλές φορές από τους μεγάλους “παίκτες” στο παγκόσμιο σύστημα. “Άλλο πράγμα να είναι κανείς προκλητικός και άλλο πράγμα να είναι ισχυρός. Εμείς απέναντι σε αυτή την προκλητικότητα έχουμε ένα τρίπτυχο με το οποίο απαντάμε. Έχουμε τους συμμάχους μας στο πλευρό μας, το διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας και τη δύναμη σαν χώρα να κάνουμε ότι χρειαστεί να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και αυτό θα κάνουμε αν χρειαστεί”, σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: “Ελπίζουμε σε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας που εμείς πάντα τις επιδιώκουμε”, χαρακτηρίζοντας την επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ένα καλό βήμα.

  Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού σε εκδηλώσεις ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι: “Για να μην γίνουμε για τα πανηγύρια θα πρέπει να προσέξουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να φοράμε μάσκες όπου απαιτείται και να τηρούμε τις αποστάσεις”.

  Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα, τόνισε: “ξέραμε ότι θα τα είχαμε όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας. Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να αναθεωρούμε αποφάσεις μας, όπως στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, που επειδή τα στοιχεία ήταν θετικά, ανοίγουμε τα σύνορά μας”.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι θα αυξηθούν τα άτομα, ανά τραπέζι, στα εστιατόρια και επανέλαβε την έκκλησή του: “Να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα”.

  Δείτε τα βίντεο:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα