• Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Δεν μας εφησυχάζει καμία δημοσκόπηση, μπροστά μας έχουμε μεγάλη ανηφόρα

  1:44 μμ, Πέμπτη 02 Ιουλ 2020 1:44 μμ, Πέμπτη 02 Ιουλ 2020

  “Δεν μας εφησυχάζει καμία δημοσκόπηση και θέλω να είμαι ειλικρινής, από τη μία φυσικά η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη και ευχαρίστηση, είναι φυσιολογικό για έναν πολιτικό αυτό, αλλά όχι δεν μας εφησυχάζει μπροστά μας έχουμε μεγάλη ανηφόρα, έχουμε χιλιάδες προβλήματα να λύσουμε και πιστεύω ότι δεν είναι ώρα για να κοιτάμε δημοσκοπήσεις. Μακάρι να μην είχαμε συναντηθεί ποτέ στη ζωή μας με τον COVID-19, από την ώρα που συναντηθήκαμε όλα τα σχέδια - όχι τα δικά μας, της ανθρωπότητας- έχουν μεταβληθεί. Το 2020 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και δεν σας κρύβω ότι εγώ προσωπικά έχω μεγάλη ανησυχία και για το 2021”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB τα οποία δείχνουν μία διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ της τάξης των 18,2%.

  “Δεν έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσα χρήματα. Δεν υπάρχει πόρος που είχε στη διάθεση του το ελληνικό κράτος και δεν έχει διατεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις και γενικά στους πολίτες... Έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα και να ξέρετε δεν είναι τα οικονομικά μας σε θέση να δώσουμε πολλά περισσότερα. Και για τους εποχικούς υπαλλήλους έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουμε με κάποιον τρόπο να τους βοηθήσουμε και θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή ειδικά για τον χώρο του τουρισμού. Δηλαδή θα δοθεί και επιπλέον οικονομική ενίσχυση ακριβώς για τα ξενοδοχεία αυτά που δεν έχουν ανοίξει και ήδη έχουν τεράστια μείωση τζίρου... Δεν θέλω να πω ψέματα, δεν είναι άπειροι οι πόροι που διαθέτουμε. Είναι ζόρικα τα πράγματα”, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  Σχετικά με τον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων και το κατά πόσο έχουν επηρεαστεί από τον κορονοϊό ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Στον τομέα τον δικό μας δεν έχει επηρεάσει αρνητικά. Κανένα από τα μεγάλα πρότζεκτ που είχαν ξεκινήσει πριν από τον κορονοϊό δεν ακυρώθηκε, ή δεν σταμάτησε ή δεν φρενάρισε. Όλα προχωρούν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, πιθανόν να ερχόντουσαν και άλλα που δεν το ξέρουμε, αλλά αυτά που είχαν ξεκινήσει όλα προχωρούν. Το μόνο πράγμα που έχουμε σταματήσει λόγω κορονοϊού είναι τον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό το έχουμε σταματήσει γιατί δεν είναι μία καλή στιγμή για να πουλήσεις ένα αεροδρόμιο... Στο Ελληνικό η επίσημη έναρξη του έργου είναι αύριο, οι κατεδαφίσεις θα χρειαστούν κάποιους μήνες, εμείς έχουμε βάλει ως όριο τις 31 Οκτωβρίου μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω γιατί είναι 970 κτίρια. Στο διάστημα αυτό των κατεδαφίσεων υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί η απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό για το καζίνο και να γίνει η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία ΛΑΜΔΑ και μετά προχωράμε στις εκσκαφές”.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα