• Σκουρλέτης στον Realfm 97,8 για ηχητικό Μιωνή: Είμαστε μπροστά σε έναν πολιτικό αντιπερισπασμό

  1:34 μμ, Τετάρτη 24 Ιουν 2020 1:34 μμ, Τετάρτη 24 Ιουν 2020

  “Προφανώς αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι μία υπόθεση σε εξέλιξη, κάποια από αυτά τα πράγματα φαίνεται ότι είχαν προαναγγελθεί εκ μέρους της ΝΔ και αυτό επιβεβαιώνεται με βάση το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες ο κ. Πλεύρης φαίνεται ότι γνώριζε αυτά τα οποία θα κατέθετε ο κ. Μιωνής. Θέλω να πω το εξής, εδώ έχουμε ένα προϊόν υποκλοπής με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Το δεύτερο είναι ότι είναι ένα προϊόν το οποίο δεν είναι ολόκληρο, είναι μία αποσπασματική παρουσίαση των όσων φαίνεται ότι είχαν συζητηθεί ανάμεσα στον κ. Παππά και τον κ. Μιωνή. Νομίζω ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Μιωνής δεν είναι ένας τόσο αξιόπιστος μάρτυρας”, είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

  “Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ τα όσα είπε ο κ. Παππάς, ο οποίος συμμετείχε και σε αυτή τη συζήτηση. Εγώ θέλω να κάνω την εξής πολιτική παρατήρηση, όσο σφίγγουν τα γάλατα στον τομέα της οικονομίας ολοένα και περισσότερο θα έρχονται τέτοιες υποθέσεις με ένταση στο προσκήνιο. Λέω ότι είμαστε μπροστά σε έναν πολιτικό αντιπερισπασμό, ένας αντιπερισπασμός που ξεκίνησε και με την προανακριτική περί σκευωρίας για να συγκαλύψει την πραγματική υπόθεση της Novartis”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

  “Πάντοτε ήμουν υπέρμαχος, από την επόμενη κιόλας των εκλογών να γίνει μία μεγάλη συζήτηση που να αφορά τα πεπραγμένα μας ως κυβέρνηση, να βγάλουμε συμπεράσματα και ήμουν από αυτούς που πρωτοστάτησα στο να γίνει ως ένα βαθμό αυτό το πράγμα. Είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο μετά από ένα τέτοιο συμβάν, της εκλογικής ήττας, έκανε ένα βαθύ και ουσιαστικό πολιτικό απολογισμό. Δεν έχετε δει κανένα άλλο κόμμα μεταπολιτευτικά να κάνει τέτοια πράγματα, συνήθως ο ένας ξηλώνει τον άλλο και προσπαθούν να σκεπάσουν τα προηγούμενα τους βήματα. Εμείς δεν το κάναμε αυτό και καθώς βαδίζουμε προς το συνέδριο μας θα συζητήσουμε και επ' αυτών, αλλά κυρίως θα συζητήσουμε για την επόμενη μέρα, γιατί αυτό περιμένει να ακούσει ο κόσμος. Εκεί νομίζω κρύβεται η δυναμική και για εμάς αλλά και οι απαντήσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας”, σημείωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

  “Ο κ. Μητσοτάκης νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορεί και είναι σχετικά ήσυχος, διότι ο κόσμος του έδειξε μία εμπιστοσύνη δημοσκοπική σε σχέση με το έγκαιρο των μέτρων απέναντι στην πανδημία. Σε αυτό βέβαια στήριξε και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία με υπεύθυνο τρόπο και στάση στήριξε αυτή την πολιτική και βγήκαμε όλοι κερδισμένοι. Αλλά δεν θα στηρίξουμε την πολιτική η οποία οδηγεί την κοινωνία μας ξανά στον δρόμο της φτωχοποίησης”.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα