• Φίλης: Άλλο οι ταινίες που φέρεται ότι έχει ηχογραφηθεί ο Παππάς και άλλο το θέμα της περιουσίας Παπαδημούλη

  5:34 μμ, Τρίτη 23 Ιουν 2020 5:34 μμ, Τρίτη 23 Ιουν 2020

  Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με το ηχητικό απόσπασμα που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, όπου φέρεται να καταγράφεται συνομιλία του με τον Νίκο Παππά, αλλά και την κριτική που έχει ασκηθεί στον Δημήτρη Παπαδημούλη για την περιουσία του, σχολίασε ο Νίκος Φίλης.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra News 10, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ανέφερε πως “οι αντίπαλοί μας θέλουν να δημιουργήσουν σκιές σε πρόσωπα. Και στην ουσία ο στόχος είναι ο Τσίπρας”. Στη συνέχεια, τόνισε πως η αλληλεγγύη δεν σημαίνει και κουκούλωμα, καθώς “τα θέματα διερευνώνται δημοσίως” για να προσθέσει: “Και δεν είναι όλα τα ίδια. Άλλο είναι οι ταινίες που φέρεται ότι έχει ηχογραφηθεί σε συνομιλίες ο Παππάς από τον Μιωνή -εντάξει προκύπτουν τα θέματα που ξέρετε εσείς, που αναφέρθηκαν-, άλλο είναι το θέμα μιας περιουσίας, η οποία είναι νόμιμη και φορολογημένη και μάλιστα τα εισοδήματα από την περιουσία πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών φτωχών ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων”.

  Νωρίτερα, ερωτηθείς για την υπόθεση με το ηχητικό απόσπασμα που κατέθεσε ο Μιωνής στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Νίκος Φίλης απάντησε πως “δεν το έχω ακούσει το ηχητικό, έχω διαβάσει τα χειρόγραφα που το συνοδεύουν, δεν ξέρω πώς αποδίδουν την πραγματικότητα τα χειρόγραφα, ούτε ξέρω αν αυτά τα ηχητικά καταγράφουν την πραγματικότητα με πιστό τρόπο. Γιατί ξέρετε πρόκειται για υποκλοπή συνομιλιών...”.

  Σχετικά με τις εξηγήσεις που έδωσε ο Νίκος Παππάς, σχολίασε ότι "είναι πειστικές και αναφέρονται σε συγκεκριμένα ζητήματα", ενώ εκτίμησε ότι πρόκειται "για μία προσπάθεια και αντιπερισπασμού της ΝΔ. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι απ’ ό,τι ξέρουμε από την Προανακριτική ανάλογα πράγματα είχαν ειπωθεί και τον Φεβρουάριο, αλλά τώρα βγαίνουν τα ηχητικά, στον βαθμό που είναι πραγματικά επαναλαμβάνω. Άρα η επιλογή να βγουν τώρα αυτά τα ζητήματα είναι επιλογή που έχει να κάνει με το ότι η ΝΔ είναι στριμωγμένη γύρω από τα ζητήματα των αδιαφανών και ανισότιμων χρηματοδοτήσεων στα ΜΜΕ, υπάρχει όλη αυτή η συζήτηση για το πού πηγαίνει η Προανακριτική Επιτροπή και πιστεύω ότι είναι μία προσπάθεια να δημιουργήσει καπνό. Από εκεί και πέρα θα δούμε την εξέλιξη την πολιτική των ζητημάτων... Όλα τα προϊόντα υποκλοπής δεν είναι τόσο πολύ σίγουρο ότι είναι πραγματικά”.

  “Ο Νίκος Παππάς έχει δώσει τις απαντήσεις του. Έχει εξηγήσει γιατί έκανε το ραντεβού, σε τι αποσκοπούσε. Είναι σαφές, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση των ζητημάτων αυτών”, πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

  Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Φίλη στο Kontra News 10

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα