• Σάμπυ Μιωνής: Καταλαβαίνω τον πανικό των εκβιαστών μου

  5:15 πμ, Τρίτη 16 Ιουν 2020 5:15 πμ, Τρίτη 16 Ιουν 2020

  Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” αναφέρεται ο Σάμπυ Μιωνής, κάνοντας λόγο για “δήθεν συγκλονιστικά στοιχεία”, που “αποτελούν μέρος της προκαταρκτικής δικογραφίας σε βάρος μου και των συνεργατών μου, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς” και μιλώντας για πανικό “των εκβιαστών μου”.

  Σε δήλωσή του, ο Σάμπυ Μιωνής αναφέρει αναλυτικά πως “καταλαβαίνω τον πανικό των εκβιαστών μου. Τα δήθεν συγκλονιστικά στοιχεία που δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα Δημοκρατία αποτελούν μέρος της προκαταρκτικής δικογραφίας σε βάρος μου και των συνεργατών μου, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Τόσο συγκλονιστικά στοιχεία είναι! Μάλιστα, η Εισαγγελία Διαφθοράς, στην από 18.6.2019 αρχειοθετική της διάταξη, σημειώνει ότι, από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού που έλαβε υπόψη της και συμπεριλαμβάνει τα δημοσιευθέντα σήμερα «συγκλονιστικά» στοιχεία, δεν προέκυψαν ενδείξεις διάπραξης κανενός αδικήματος διαφθοράς. Είναι δε τόσο «αποκαλυπτικά» τα στοιχεία αυτά, που τα κατέθεσα εγώ ο ίδιος, αυτοβούλως και ενόρκως, στις 26.2.2020 ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να καταδείξω τη στοχοποίηση που είχε γίνει σε βάρος μου και των συνεργατών μου”.

  Ο επιχειρηματίας σημειώνει “ότι η σχετική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίσθηκε με αφορμή την από 19.8.2015 καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται, δηλαδή, για την προκαταρκτική εξέταση που έστησαν οι εκβιαστές μου, προκειμένου να μου αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο μου ζητήθηκε απροκάλυπτα από τον επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Είναι η καταγγελία που οδήγησε στην εξωθεσμική παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να στείλει, σε χρόνο ρεκόρ, εισαγγελείς στο Παρίσι εν αγνοία της προϊσταμένης Αρχής τους που είναι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά εν γνώσει και παρουσία της δημοσιογράφου, Γιάννας Παπαδάκου. Ο στόχος προφανής. Να ασκήσουν πίεση σε εμένα για να μου αποσπάσουν οικονομικά ανταλλάγματα και να το εκμεταλλευτούν πολιτικά στοχοποιώντας τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, λόγω της πολιτικής του δράσης με τη Νέα Δημοκρατία”.

  Στη δήλωσή του, επισημαίνει πως “γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η εγκληματική συμμορία έβγαζε χρήματα με εκβιασμούς. Το γνωρίζουν και άλλοι. Ίσως, στην πορεία, ακουστούν και αυτοί. Εγώ τόλμησα να μιλήσω αντιλαμβανόμενος την ευθύνη αυτής της πράξης μου και αποδεχόμενος τις συνέπειές της” και καταλήγει υπογραμμίζοντας: “Θεωρώ ότι με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία η εγκληματική συμμορία των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα που έδρασαν στην πατρίδα μας από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Πιστεύω ότι τέτοια φαινόμενα πλήττουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία και οφείλουμε να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή τους”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα