• Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική εξόρμηση για το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”

  2:16 πμ, Σαββατο 30 Μάι 2020 2:16 πμ, Σαββατο 30 Μάι 2020

  Υπό τον Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, με αιχμή την κρίση του κορονοϊού.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο συζήτησε εκτενώς την πρόταση της Κομισιόν για το πακέτο ενίσχυσης των κρατών-μελών της Ε.Ε., επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πρόταση «σε θετική κατεύθυνση που δικαιώνει τις διαχρονικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη για την οικονομική πολιτική της Ένωσης και τη νέα αρχιτεκτονική της, μακριά από τις ιδεοληψίες περί λιτότητας και την νεοφιλελεύθερη ακαμψία των χρόνων των μνημονίων που πλήρωσε ακριβά η χώρα μας».

  Εκτιμά, πως οι νέες συνθήκες που προέκυψαν από την κρίση της πανδημίας φέρνουν στην επιφάνεια την ανάγκη για μια «ριζική αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ότι «μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν πειστικές για τις κοινωνικές ανάγκες απαντήσεις». «Όχι με επιστροφή στο παρελθόν, αλλά με σύγχρονες προτεραιότητες και ανάγκες που θέτουν οι νέες συνθήκες», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει πως «η κρίση φέρνει και αξιακή αναδιάταξη, καθώς θέτει σε ριζική αμφισβήτηση τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του».

  Σχετικά με το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" του ΣΥΡΙΖΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος τονίζει πως πρόκειται για ένα «"πλήρες σχέδιο το οποίο απαντά σε όλες τις άμεσες ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, την ίδια στιγμή, θέτει τις βάσεις για το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος». Στο πλαίσιο της γνωστοποίησης και επικοινωνίας του, αποφασίστηκε η διεξαγωγή μεγάλης πανελλαδικής εξόρμησης με ημερομηνία εκκίνησης την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

  Το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

  Αναφορικά με τη διεύρυνση και την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας διεύρυνσης και την ενίσχυση της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών. Σε σχέση με τις διαδικασίες για το Συνέδριο του κόμματος, οι οποίες πάγωσαν λόγω της πανδημίας, το Π.Σ. αποφάσισε ότι αυτές θα επανεκκινήσουν το προσεχές διάστημα, μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα