• Στεφανής για Έβρο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε κάθε χιλιοστό του ελληνικού εδάφους - ΒΙΝΤΕΟ

  3:30 μμ, Δευτέρα 25 Μάι 2020 3:30 μμ, Δευτέρα 25 Μάι 2020

  Τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με τα τεκταινόμενα στον Έβρο, σχολίασε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, διαψεύδοντας ότι υπήρξε οποιαδήποτε τουρκική παρουσία σε ελληνικό έδαφος και διαβεβαιώνοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε κάθε χιλιοστό του ελληνικού εδάφους και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να το αμφισβητεί αυτό».

  Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Στεφανής υπογράμμισε πως κάθε ημέρα ένας υπαξιωματικός, ένας οπλίτης και ένας αξιωματικός που βρίσκονται στον Έβρο, ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τα σύνορα «ασχολούνται μέχρι και με την πέτρα και ελέγχουν καθημερινά αν έχει μετακινηθεί έστω και ένα χιλιοστό μέσα στο ελληνικό έδαφος».

  Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν λέμε πράγματα και αναφερόμαστε σε καταστάσεις που αγγίζουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων» για να συμπληρώσει ότι δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και ζήτησε από τον πολιτικό κόσμο της χώρας να αφήσει έξω από την αντιπαράθεση τα εθνικά θέματα, λέγοντας πως «εκεί πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συνοχή καθώς όλα αυτά δίνουν δύναμη».

  Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε ότι μόνο χθες απετράπη η είσοδος 219 ατόμων, και προχθές άλλων 180. Για αυτό καθ΄ αυτό το περιστατικό στον Έβρο διευκρίνισε ότι μετά τα όσα έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επεκτείνει το φράχτη που τώρα έχει μήκος 10.400 μέτρα. «Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας που έβαλε κάποιους παρατηρητές στο δικό της έδαφος» εξήγησε.

  Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν τις τελευταίες ημέρες Τούρκοι αξιωματούχοι, εξέφρασε την άποψη ότι εντάσσονται στην αντίληψη που έχει η γείτονα για την συνολική γεωστρατηγική κατάσταση στην περιοχή. «Η Τουρκία θεωρεί ότι σ’ αυτό το παιχνίδι μπορεί να μας πιέσει. Δεν μπορεί να μας πιέσει. Κάθε φορά αποδεικνύεται ότι αυτά που λέει δεν συντάσσονται με την πραγματικότητα» υποστήριξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής και συμπλήρωσε ότι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε με την ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης στον Έβρο και όλοι είδαν ποια είναι η πραγματικότητα.

  Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί νέου κύματος μεταναστών, απάντησε ότι έχουμε αναπτύξει μια σειρά μέτρων που διαχωρίζονται σε τέσσερα επίπεδα, θεσμικό, διαδικαστικό, θέματα εξοπλισμού, θέματα προσωπικού. «Αναβαθμίζουμε διαρκώς τις δυνατότητες μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ξέρουν τι θα κάνουν. Το κάνουν καθημερινά σε στεριά και θάλασσα» κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

  Δείτε τη συνέντευξη του Αλκιβιάδη Στεφανή:

  Πηγή: ΕΡΤ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα