• Χαρίτσης για δηλώσεις Πέτσα: Προσπαθεί αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει

  5:48 μμ, Πέμπτη 21 Μάι 2020 5:48 μμ, Πέμπτη 21 Μάι 2020

  Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, ασκεί ο Αλέξης Χαρίτσης με φόντο τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει” και εξηγεί ότι σήμερα “απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%”.

  Όπως υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. “Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει” και καταλήγει με την επισήμανση: “Μπορούμε αλλιώς! Με το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’ του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών".

  Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

  Στη σημερινή ενημέρωση, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε “επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη” την κριτική της αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος στο ειδικό πρόγραμμα ‘Συνεργασία’ είπε ότι αυτό θα εκτείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο και "αν και εφόσον χρειαστεί θα μπορεί να επεκταθεί". Με τον τρόπο αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξασφαλίζεται επίσης ότι "εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον Τουρισμό, στις μεταφορές, τον Πολιτισμό και στην εστίαση διατηρούνται οι θέσεις εργασίας χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε δηλαδή τον μισθό των εργαζομένων". “Η κριτική ότι δήθεν με αυτήν την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι “δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο αλλά μόνο με το μηδέν, με την ανεργία, την ανασφάλεια. Αυτά θα αντιμετωπίσουμε με το σχέδιό μας. Τα πραγματικά προβλήματα όχι τα φανταστικά”, τόνισε. Και κατέληξε λέγοντας: “αυτά που απασχολούν τον κόσμο όχι αυτά που κατασκευάζει η αντιπολίτευση. Κι ο κόσμος της εργασίας το καταλαβαίνει καλά. Και όσο η οικονομική και η κοινωνική ζωή της χώρας επανέρχεται στη νέα κανονικότητα θα γίνεται αντιληπτό από όλους”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα