• Χαρδαλιάς στο Euronews: Κερδήθηκαν στοιχήματα που ήταν σημαντικό να κερδηθούν

  2:24 πμ, Πέμπτη 07 Μάι 2020 2:24 πμ, Πέμπτη 07 Μάι 2020

  Σε εκτενές ρεπορτάζ του το Euronews εξυμνεί την Ελλάδα για την επιτυχία της και τον μηχανισμό της, στην πρώτη φάση της μάχης κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, "ένας από τους πρωταγωνιστές στη μάχη κατά της πανδημίας" όπως χαρακτηρίζεται από το κανάλι, σε δηλώσεις του αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας κατά της πανδημίας.

  Ο κ. Χαρδαλιάς, απέδωσε την επιτυχία της Ελλάδος στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την άμεση λήψη των περιοριστικών μέτρων και ύστερα στις δομές υγείας, που, όπως είπε, διπλασίασαν τις ΜΕΘ, αλλά κυρίως στον επιχειρησιακό μηχανισμό ιχνηλάτησης και τη διασφάλιση της καραντίνας. "Προφανώς η αποφασιστικότητα που έδειξε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στο να πάρει πολύ νωρίς τα μέτρα έπαιξε τον σημαντικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, εκτός από τα μέτρα αυτά καθ' αυτά υπήρχαν στοιχήματα που έπρεπε να κερδηθούν" είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και σε άλλο σημείο τόνισε:

  "Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της ιχνηλάτησης. Νομίζω είναι από τα ζητήματα που έκανε τη διαφορά στη χώρα μας. Διότι από το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μια διαδικασία ώστε για κάθε κρούσμα να μπορούμε να έχουμε σε πρώτο χρόνο όλες τις high και low risk επαφές του. Στεγανοποιήσαμε όλους τους διαφορετικούς κύκλους διασποράς του ιού σε κάθε περιοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο οι κύκλοι αυτοί να εξαπλώνονται. Κι όταν κάποιος κύκλος βρεθεί σε θέση να τέμνει κάποιον άλλο δημιουργείται ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας», υπογράμμισε ο υφυπουργός ο οποίος παράλληλε ανέφερε ότι δύο ήταν τα βασικά εργαλεία που συνέβαλαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

  Η παρακολούθηση της πορείας της υγείας του πληθυσμού, μέσω μιας πλατφόρμας, σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας, ο εντοπισμός όσων έπρεπε να τεθούν σε απομόνωση 14 ημερών και ο έλεγχος, από την αστυνομία κυρίως, ώστε να μείνουν στο σπίτι τους. Όπως είπε περίπου 28.000 κάτοικοι της Ελλάδας ή επισκέπτες τέθηκαν σε απομόνωση 14 ημερών με επιτυχία.

  Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας όλων των χωρών και της Ευρώπης ειδικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην επόμενη φάση και τόνισε ότι "εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο κύμα της νόσου που μπορεί να έλθει από το φθινόπωρο". Όσο για το πότε ενδεχομένως να ανοίξουν και τα άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του "Ελευθέριος Βενιζέλος" που είναι το μόνο που λειτουργεί αυτήν τη στιγμή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο, και πιθανόν να έχουμε μια εικόνα σε λίγες εβδομάδες.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Πηγή φωτό: Euronews

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα