• Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ "αδειάζει" τον Πολάκη - "Μη αποδεκτές οι δηλώσεις του" για την Αγαπηδάκη

  9:05 μμ, Πέμπτη 28 Νοε 2019 9:05 μμ, Πέμπτη 28 Νοε 2019

  Έντονες αντιδράσεις, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα social media για την Ειρήνη Αγαπηδάκη, που έχει αναλάβει πλέον χρέη εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

  Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ως "μη αποδεκτές" και επισημαίνει πως η απάντηση του κ. Πολάκη έγινε “με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς”.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

  “Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη

  Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα”.

  Χαρίτσης: Απαιτείται από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σοβαρότητα όταν τοποθετούμαστε δημόσια

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πολάκη και το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών πως: "Διάβασα με προσοχή και την εφημερίδα και τις δηλώσεις. Όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά".

  Ακούστε το ηχητικό:

  "Καρφιά" από τον Λάμπρου

  Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα, ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, "άδειασε" τον Παύλο Πολάκη.

  «Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου.. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρου στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

  Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

  Σημειώνεται πως ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε στα social media ένα παλαιότερο άρθρο της κ. Αγαπηδάκη, που έχει πλέον αναλάβει θέση εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, και σχολιάζει μεταξύ άλλων πως "φαίνεται πως το πρόβλημά της είναι βαριά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα