• Δούρου για εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση: Δεν υπάρχουν συζητήσεις ταμπού

  4:46 μμ, Παρασκευή 20 Σεπ 2019 4:46 μμ, Παρασκευή 20 Σεπ 2019

  Για “διπλή ευθύνη” του ΣΥΡΙΖΑ, που “επιβάλλει ευρεία κινητοποίηση χωρίς ετικέτες και αποκλεισμούς” και “απαιτεί νέες μεθόδους, νέες δομές, νέες μορφές οργάνωσης, διαδικτυακές και όχι μόνο”, έκανε λόγο η Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως “το στοίχημα του νέου ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι υπόθεση εσωτερικών διεργασιών”.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247, η Ρένα Δούρου ερωτήθηκε και για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να εκλεγεί από τη βάση ή η εκλογή του αρχηγού από τα μέλη είναι απαγορευτική για ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησε μεταξύ άλλων, ότι “εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις ταμπού”.

  “Το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά. Γονιδιακά άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αρχηγοκεντρικός μηχανισμός. Όμως σήμερα εκείνο που προέχει είναι ο ριζικός, προγραμματικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε εκφραστή ενός πλατιού δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου

  Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου σημείωσε ότι “ο δημόσιος διάλογος δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλήμματα, που πολώνουν και αποπροσανατολίζουν, ακυρώνοντας έτσι τη σοβαρή προσπάθεια που απαιτείται για να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες και τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών και ιδιαίτερα των νέων που απεχθάνονται τον απαρχαιωμένο νεοσυντηρητισμό. Να γίνει εκείνος ο πολιτικός σχηματισμός που θα δώσει φωνή στη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, την πολύχρωμη Αριστερά των δικαιωμάτων, του κόσμου της εργασίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της νέας γενιάς”.

  Απαντώντας δε σε όσους την παρουσιάζουν ως “εν δυνάμει δελφίνο”, σχολίασε: "Όσοι επιδίδονται σε δελφινολογίες, είναι μακράν νυχτωμένοι. Δεν γνωρίζουν τη Δούρου αλλά δεν γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν χρησιμοποιώντας το λογισμικό παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, με βαρωνείες, διαδόχους, κληρονόμους και οικογένειες που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους με την εξουσία. Εμείς είμαστε από διαφορετικό υλικό φτιαγμένοι".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα