• Έρευνα για το καλεντάρι της Euroleague ζητούν ο Ζαγοράκης και ακόμη έξι Ευρωβουλευτές

  6:14 μμ, Τρίτη 17 Ιουλ 2018 6:14 μμ, Τρίτη 17 Ιουλ 2018

  Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ακόμη έξι Ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Κομισιόν να διεξάγει έρευνα σχετικά με το γεγονός πως η Euroleague και η FIBA δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση για το θέμα των προγραμμάτων τους.

  Το πρόγραμμα της Euroleague συμπίπτει με τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο οι Εθνικές Ομάδες να αγωνιστούν δίχως τους μεγάλους αστέρες τους να είναι κάτι περισσότερο από ορατό.

  Επτά ευρωβουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ζήτησαν από την Κομισιόν να διεξάγει έρευνα σχετικά με το γεγονός πως η FIBA και η Euroleague δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη χρυσή τομή.

  Αναλυτικά το ερώτημα των Ευρωβουλευτών:

  Στις 9 Νοεμβρίου 2017, σε απάντηση της προηγούμενης ερώτησής μας σχετικά με το καλεντάρι της Ευρωλίγκας, η Κομισιόν είχε πει ότι μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις μας για τη σημασία των Εθνικών Ομάδων παροτρύνοντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) και την Euroleague Commercial Assets (ECA) να καταλήξουν σε μία λύση για το καλό των αθλητών και ολόκληρου του αθλήματος.

  Οκτώ μήνες αργότερα δεν έχει βρεθεί λύση και το πρόβλημα θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες. Ο αριθμός των παικτών της Ευρωλίγκας που είναι διαθέσιμοι για τις Εθνικές Ομάδες είναι μικρότερος από 30% και οι καλύτεροι παίκτες κρατούνται από τις ομάδες τους. Για την επόμενη σεζόν, η ECA έχει καθορίσει και πάλι ένα καλεντάρι το οποίο είναι ασυμβίβαστο με τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων.

  Θα μπορούσε η Επιτροπή να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψει παραβιάσεις του νόμου περί Ανταγωνισμού, προκειμένου να εξασφαλίσει μια αναλογική λύση προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων;

  Θα μπορούσε η Επιτροπή να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το θέμα αυτό, ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης του Δεκεμβρίου 2017;

  Δεδομένου ότι φαίνεται ότι όλες οι απόπειρες διαμεσολάβησης του παρελθόντος μεταξύ της FIBA ​​και του ECA απέτυχαν, θα συμφωνούσε η Επιτροπή ότι τώρα είναι επείγουσα η διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θέμα αυτό;

  ΥΠΟΓΡΆΦΟΥΝ ΟΙ:

  Σαντιάγκο Φισάς Αϊσελά - Ισπανία (PPE)

  Μπόγνταν Μπρούνον Βέντα - Πολωνία (PPE)

  Τιτζιάνα Μπεγκίν - Ιταλία (EFDD)

  Μαρκ Ταραμπέλα - Βέλγιο (S&D)

  Θοδωρής Ζαγοράκης - Ελλάδα (PPE)

  Βιρζινί Ροζιέρ - Γαλλία (S&D)

  Τζούλι Γκέρλινγκ - Μεγάλη Βρετανία (PPE)

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα