• Η Αυστραλία για το αποτέλεσμα

  8:43 πμ, Δευτέρα 18 Ιουν 2012 8:43 πμ, Δευτέρα 18 Ιουν 2012

  Η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά της εξακολουθούν να μονοπωλούν την αυστραλιανή ειδησεογραφική επικαιρότητα. Στην πλειονότητά τους τα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ αντανακλούν την «αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα, με το κόμμα των συντηρητικών του κ. Σαμαρά να αναδεικνύεται νικητής των εκλογών, γεγονός που διασφαλίζει τη συνέχιση του προγράμματος λιτότητας, την τήρηση των δεσμεύσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη».

  «Παγκόσμια ανακούφιση» είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Australian που αναφέρεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της Ελλάδας. «Το εκλογικό αποτέλεσμα ανακούφισε κυβερνήσεις και αγορές», σημειώνεται στο αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που φιλοξενεί ακόμα τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για παραμονή στην ευρωζώνη αλλά και τις «προειδοποιήσεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για συνέχιση του αντιμνημονιακού αγώνα.

  «Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ», σημειώνει η εφημερίδα The Age και στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι «τουλάχιστον για την ώρα αποφεύχθηκε ένα παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι».

  «Νίκη του κόμματος που έχει ταχθεί υπέρ της δανειακής σύμβασης», είναι ο τίτλος του αυστραλιανού κρατικού δικτύου.

  Βέβαια, το σύνολο των μέσων χαρακτηρίζει «αισιόδοξες τις εξελίξεις και το εκλογικό αποτέλεσμα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα προκύψει άμεσα το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, η αποτελεσματικότητα του οποίου θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα