• «Απόβαση» σε Παρίσι, Βερολίνο

  7:37 πμ, Παρασκευή 18 Μάι 2012 7:37 πμ, Παρασκευή 18 Μάι 2012

  Ομιλία έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση και «απόβαση» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Βερολίνο, από τον Αλ. Τσίπρα που αναζητεί συνομιλητές στην Ευρώπη και καθησυχάζει για το ευρώ.

  Μπορεί η Κουμουνδούρου να μην κατάφερε να κλείσει το πολυπόθητο ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο την προσεχή εβδομάδα πολυμελής αντιπροσωπεία του κόμματος ετοιμάζει… «απόβαση» σε Παρίσι και Βερολίνο προκειμένου να έχει επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και της γερμανικής αριστεράς.

  Τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τους Γ. Δραγασάκη, Π. Λαφαζάνη, Γ. Σταθάκη, Γ. Μηλιό και Γ. Μπουρνό θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα για επαφές με εκπροσώπους της γαλλικής αριστεράς μεταξύ των οποίων και τον υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές Ζαν Λικ Μελανσόν.

  Ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μετά τις επαφές που θα έχει στη γαλλική πρωτεύουσα ενώ το απόγευμα αναμένεται ότι θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε ένα ειδικό event που διοργανώνει το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς έξω από το κτίριο της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

  Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη επισκέπτεται και το Βερολίνο, με το πρόγραμμα να μην έχει ακόμη «κλειδώσει», στον απόηχο των αιχμών που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας στο CNN για την έως τώρα στάση της Άνγκελα Μέρκελ ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

  Στόχος του κ. Τσίπρα να περάσει το μήνυμα στους ευρωπαίους συνομιλητές του ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει το ευρώ» και παράλληλα να εξηγήσει τη θέση του ως προς το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας έπειτα από την ψήφισή του από την ελληνική βουλή αφού οι «θολές» δηλώσεις στελεχών του φιλοξενούνται πλέον καθημερινά σε όλο σχεδόν τον ευρωπαϊκό τύπο.

  Στο εσωτερικό μέτωπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την απευθείας σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής» όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους βουλευτές του.

  Με τις μετρήσεις να δείχνουν ότι η ΝΔ παίρνει κεφάλι αλλά με μικρή διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν την προεκλογική τους στρατηγική στη βάση του διλήμματος «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» απαντώντας έτσι στο «ευρώ ή δραχμή» της Λ. Συγγρού.

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα