• Η Διαμαντοπούλου για Τσίπρα

  11:10 μμ, Πέμπτη 17 Μάι 2012 11:10 μμ, Πέμπτη 17 Μάι 2012

  Για καταστροφολογία, δημαγωγική πολιτική και υποκίνηση των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια, εναντίον του νόμου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η πρώην υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου απαντώντας στα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας για το νόμο για τα Πανεπιστήμια, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως "νόμος Διαμαντοπούλου" με τιμά γιατί ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή με την μοναδική στην ιστορία της Παιδείας πλειοψηφία των 255 βουλευτών» τονίζει η κ.Διαμαντοπούλου και προσθέτει: «Επειδή εξέφρασε την ανησυχία του για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων τον Ιούνιο και για την μη ύπαρξη διοικήσεων των Σεπτέμβριο, θα ήθελα να του υπενθυμίσω, ότι τα χρήματα υπάρχουν στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστήμιων και ο νόμος προβλέπει με λεπτομερή τρόπο την εκλογή των νέων διοικήσεων. Πρόβλημα θα υπάρχει σε εκείνα τα Ανώτατα Ιδρύματα, τα οποία αρνούνται συνειδητά την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου του νόμου. Τα οχτώ Ιδρύματα που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη διάταξη αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει νομικό ή συνταγματικό πρόβλημα».

  «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά την, με βίαιο τρόπο, παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων» υπογραμμίζει η κ.Διαμαντοπούλου «σήμερα τα Ιδρύματα στα οποία αναφέρεται θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης».

  Για το επίμαχο θέμα, ο κ. Τσίπρας νωρίτερα, στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι «τα δημόσια σχολεία καταρρέουν, τα πανεπιστήμια από 1ης Ιούνη θα μείνουν δίχως κρατική χρηματοδότηση και από 1ης του Σεπτέμβρη – εξαιτίας αυτού του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου – θα μείνουν χωρίς τη δυνατότητα να διοικούνται απ’ αυτούς που εξελέγησαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα