• Ο διάλογος Τσίπρα-Βενιζέλου

  6:37 μμ, Τρίτη 15 Μάι 2012 6:37 μμ, Τρίτη 15 Μάι 2012

  Ο Αλέξης Τσίπρας είχε έντονη συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

  Διαβάστε τον διάλογο:

  Α.Τσίπρας:''Ο λαός αποφάσισε την απομάκρυνση του Μνημονίου και το έδειξε με την ψήφο του. Πήραμε το 17% και 52 έδρες και ζητήσαμε την ψήφο του λαού για να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική. Δεν μας έδωσαν οι πολίτες ψήφο για συγκυβέρνηση. Δεν υπήρξε δυνατότητα για αντιμνημομιακή βουλή, όμως εσείς έχετε 149 βουλευτές. Είπατε ότι μπορείτε να συμφωνήσετε στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για διετή κυβέρνηση. Προχωρείστε λοιπόν. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αναντίστοιχοι με όσα προεκλογικά λέγαμε. Αν προκύψει μία τέτοια κυβέρνηση, θα την κρίνουμε και θα την ελέγχουμε. Πρέπει όμως να σταματήσετε να δημιουργείτε κλίμα κινδυνολογίας. Δεν μπορείτε να αναπαράγεται ανεύθυνα σενάρια για το ευρώ''.

  Ε.Βενιζέλος:''Έχετε αντιφάσεις στην πολιτική σας, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει μέσα και άλλα λέει έξω. Δεν βλέπετε πού έχει φτάσει η ύφεση, πού έχει φτάσει η χώρα; Έχετε ευθύνες. Ευτυχώς βγήκε ο Αλέκος Αλάβάνος και μαθαίνουμε τί υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ''.

  Α.Τσίπρας:''Κύριε Βενιζέλο είναι σαφές ότι μιλάτε προεκλογικά. Προχωρείστε ως ''υπεύθυνοι'' που είσαστε, αλλά εσείς ουσιαστικά αυτό που θέλετε είναι να μην υπάρξει στη χώρα αντιπολίτευση''.

  Ε.Βενιζέλος:''Εγώ κοιτάω με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία''.

  Α.Τσίπρας:''Τώρα μιλάτε για διαπραγμάτευση και μας καλείτε να την κάνουμε μαζί. Εσείς όμως δεν είστε που λέγατε ότι ''τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί''; Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό. Αν ο ελληνικός λαός κέρδισε κάτι, είναι ότι η ψήφος του ήταν καταδικαστική απέναντι στο Μνημόνιο''.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα