• 'Ολοι θέλουν αλλά...

  12:28 πμ, Δευτέρα 14 Μάι 2012 12:28 πμ, Δευτέρα 14 Μάι 2012

  Χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος διαβουλεύσεων, καθώς μέχρι στιγμής λύση δεν έχει βρεθεί. Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα στις 19:30 θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης με συμμετοχή των τριών πολιτκών αρχηγών που είχαν λάβει τη διερευνητική εντολή, δηλαδή του κ. Σαμαρά, του κ. Τσίπρα, του κ. Βενιζέλου, καθώς και του κ. Κουβέλη.

  Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα προσέλθει στη συνάντηση και εκφράζει τη βαθύτατη ενόχλησή του ότι η προεδρία της Δημοκρατίας γνωστοποίησε τη συμμετοχή του σε μία τέτοια σύσκεψη, χωρίς πρώτα να διερευνήσει την πρόθεσή του να μετάσχει σε αυτή.

  Σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβάλης, διευκρίνισε ότι θα προσέλθει στη σύσκεψη, απλά για να επαναλάβει τις θέσεις του, τονίζοντας ότι προαπαιτούμενο για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ξεκίνησε τις επαφες του, πραγματοποιώντας συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που είχαν λάβει τη διερευνητική εντολή, δηλαδή τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

  "Kατέβαλα κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά και την ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα αναλάμβανε μάλιστα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω που το πάει", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά

  "Μας ζητούν να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία, μας ζητούν να δώσουμε νομιμοποίηση στο λάθος", είπε ο Αλέξης Τσίπρας. "Εμείς είμαστε δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό και την εντολή του" και σημείωσε πως όσο διατηρείται η δυσαρμονία ασκούμενης πολιτικής και λαϊκής βούλησης, δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ηρεμία".

  Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

  "Παρά το αδιέξοδο στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διατηρώ ακόμα την ελπίδα ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στους υποψηφίους του κινήματος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.

  Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου

  Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ'ιδιάν συναντήσεις με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον γγ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

  "Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

  Ο κ. Καμμένος διατύπωσε δέσμη επτά προτάσεων για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού και τόνισε: "Εάν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις μας θα συμμετείχαμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού"

  Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

  Την εκτίμηση ότι η χώρα πάει για εκλογές διατύπωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

  "Οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού και έδειξαν ανευθυνότητα των κομμάτων", είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα, αφήνοντας αιχμές για τα κόμματα που έλαβαν εντολή για διερευνητική εντολή ότι βάζουν επιλεκτικούς στόχους και δεν θέτουν όλα τα θέματα τα οποία, εκ των πραγμάτων, θα απασχολήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.

  Δείτε το βίντεο με της δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα

  "Η Χρυσή Αυγή δεν στηρίζει ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης ούτε με ψήφο ανοχής οποιαδήποτε κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου", δήλωσε ο γ.γ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

  Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός μια προσωπικότητα "με διεθνές κύρος που θα χειριζόταν το θέμα του μνημονίου πάνω στη βάση του".

  Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε μπροστά από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο για να εισέλθει στο γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, όλοι παρέμειναν καθιστοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα είχαν συμβεί την Κυριακή των εκλογών.

  Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου

  "Δυστυχώς ως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας κυβέρνησης οικουμενικής", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

  "Εμείς τη δική μας υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία την καταδείξαμε με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του", επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

  Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα